În familia noastră sunt două locuri de relaxare unde ne putem retrage într-o mini vacanță așteptată: cabana din Retezat și căbănuța de la Șoimuș.

Cabana din Retezat este un fel de a doua casă. Are toate condițiile care satisfac până și cele mai pretențioase gusturi, ne oferă peisaje superbe pe care doar întinzi mâna ca să le atingi și aer curat cum numai acolo poți găsi. Prima excursie a păpădiei, la fix o lună, a fost acolo, primele noastre aventuri în afara casei au început în Retezat. Cabana este, în sufletul meu, rezervată sărbătorilor de iarnă: în fiecare an, ziua lui mami și Crăciunul vor fi serbate în familie acolo. Ba chiar și revelioanele, mai nou, ni le petrecem tot în Retezat. Unde mai pui și că Auri și Dorin sunt lângă noi, adică toate premisele ca să te simți acasă sunt îndeplinite cu succes.

Căbănuța de la Șoimuș se prezintă nițeluș mai rudimentar, poate fi folosită doar pe timpul verii pentru că nu există o sursă de încălzire satisfăcătoare. Cu toate acestea, noi doi simțim cumva că Șoimușul este al nostru. Poate și pentru că suntem singurii din familie care au locuit cu adevărat acolo, veri întregi întinse până târziu în toamnă. Poate și datorită faptului că iubim viața la țară, cu oi și capre și vaci care trec pe la poarta casei spre pășunea de pe deal, cu mirosul simplu, curat, nefiltrat și cu verdele care te inundă din toate părțile. Poate și datorită curții imense care păstrează în fiecare colțișor câte o amintire ba a unei gheruțe de căței ce viețuiau acolo cu noi toată vara, ba a unui grătar cu prieteni dragi, ba a unui ceaun cu prieteni noi, ba a unei seri de karaoke cu prieteni vechi sau a unei băi pe înserate în piscina supraterană.

Retezatul ne-a rămas mereu aproape, atât de suflet cât și fizic. Cât a fost păpădia micuță, Șoimușul a fost lăsat în așteptare dar doar pentru a renaște anul acesta împodobit acum cu piscinuțe gonflabile, trambuline, groapă de nisip și accesorii, leagăn, cort, ponei roz, mingi cu apă și o multitudine de jucării.

Însă cel mai important motiv pentru care Șoimușul va trăi veșnic în noi este și cel mai minunat din lume: acolo a fost concepută păpădia, acolo și-a început ea primii pași în burtica mea, acolo ne-a auzit pentru prima oară glasurile și ne-a simțit întâia oară mângâierile. Pentru asta, Șoimușul va însemna mereu acasă!

 

 

Retezat, Șoimuș, acasă pentru păpădie
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *