În fiecare dimineață de Șoimuș ne place să ne plimbăm: fie mergem la cumpărături, în plimbare pe străduțe, în căutare de animale ori în escaladă pe deal. Într-o frumoasă dimineață am decis să-i arătăm Aniei târgul de la Șoimuș, o experiență interesantă. Foarte aproape de pământ mi s-a părut, extrem de colorat, cu vânzători bruți, gălăgioși și joviali.

Tarabele erau pline ochi de marfă nesortată, amestecată, jucării laolaltă cu aparatură electronică, papuci și scule auto. Găseai acolo ce nici nu te gândeai că s-ar putea vinde: un iepure bibelou ponosit și ciobit de o ureche, haine învechite, jucării rupte puse împreună cu papuci strălucitori cu sclipici și mărgeluțe-perluțe.

Paradoxal, târgul m-a umplut de voie bună cu je m’en fiche-ismul specific, cu o nuditate de convenții sclifosite și cu o realitate ce pare veselă la exterior.

Ania privea fascinată însuflețirea din jur, situată la înălțimile diii căluțului lui tati, cobora printre pământeni doar cât să cerceteze mai în de-amănunt jucăriile ce păreau interesante.

Chiar la intrarea în târg a descoperit, dosit după câteva păpuși barbie și ursuleți de pluș, un excavator galben și strălucitor. L-a solicitat imediat însă am reușit să o convingem să aibă răbdare și să vadă toată oferta până se decide ce alege. Pe tot traseul ne-a bătut într-una la cap cu excavatorul ei galben. Nici n-a vrut să audă de orice altceva: păpuși, plușuri, mingi, cărucioare ori căluți. La plecare, bineînțeles că purta în brațe mândră vestitul excavator.

Partea amuzantă e că, deși plecasem și noi cu niște nimicuri de-acolo, acasă, toată atenția noastră s-a centrat pe jucăria Aniei care, culmea, funcționează binișor, se deplasează față-spate, stânga-dreapta, cu sunete de huruială, ba chiar și excavează eficient nisipul din curte.

Norocul nostru că nu a dat peste el, înaintea noastră, vreun băiețel dornic de aventuri auto!

Sursa foto: www.turistintransilvania.com

 

 

Târgul din Șoimuș și alegerile păpădiei
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *