Sunt pasională, îmi plac senzațiile intense și lucrurile văzute în profunzime. Trăiesc ceea ce simt, aici și acum. Nu vreau regrete târzii, nu vreau o viață trăită în expectativă. Am nevoie de provocări că altfel mă plictisesc.

De aceea știu cum și când să savurez un pahar de vin roșu sec. De aceea iubesc ardeii iuți, condimentele și usturoiul. De aceea îmi place mâncarea.

Da, recunosc, sunt gurmandă. Ador să gătesc, ador să experimentez gusturi noi, ador să mănânc.

Bucătăritul este o parte importanță din viața mea și de aceea a dat puțin din coate și și-a găsit loc și aici, pe blog.

Nu știu cât de bună bucătăreasă sunt dar știu că am cel puțin un client satisfăcut: pe mine!

Familia noastră de bază are trei membri şi fiecare are preferinţele lui culinare:

-Ania mănâncă sănătos (pe cât posibil) şi cât mai divers, alimente cât mai puţin gătite termic ca să nu-şi piardă nutrienţii, preparate în special la abur. Este mare amatoare de carne pe care o mestecă minute bune apoi o aruncă, îi plac orice fel de paste, consistenţa crocantă, produsele de panificaţie şi zacusca de casă.

-Florin este un clasic în viaţă, conservator: preferă mâncarea românească tradiţională, cu multă carne, prăjeli şi pâine la orice masă. Poate la orice oră mânca un grătar de porc cu cartofi prăjiţi, supă de tăieţei sau cotlete de berbecuţ. Refuză cu înverşunare să se apropie de orice ciudăţenie aş putea găti eu pentru mine. Are relativ puţine feluri de mâncare pe care să le savureze cu plăcere dar ca să spargă puţin monotonia, asezonează totul cu ardei iute.

-Eu sunt înnebunită după bucătăria asiatică, în special tailandeză dar şi indiană, chinezească sau vietnameză. Sunt foarte curioasă să gust orice nou, ce nu am mai mâncat. Când merg într-o ţară străină de-abia aştept să cunosc reţetele lor tradiţionale. Ador fructele de mare, mâncarea picantă, dulciurile, condimentele cât mai diverse şi aş pune usturoi în orice fel de mâncare.

Îmi petrec aşadar destul de mult timp în bucătărie pentru că am trei guri de hrănit şi fiecare cere altceva.  

Gătitul este terapeutic (dacă îți place) și e o modalitate excelentă de a te conecta cu puiul tău, de a-l invita să experimenteze lumea ta.

În ritmul antic al bătăii lingurilor de lemn pe toba improvizată din oala de ciorbă, alintate cu aromă de busuioc și desfătate cu priveliștea multicoloră a legumelor proaspăt spălate, sigur se va găsi un dans tribal care să ne ia pe amândouă de mână și să ne arate cât de frumos poate fi trăită viața, oricând și oriunde.  

Sursa foto: https://food52.com, http://ladyandpups.com, www.shuterstock,com, https://www.flickr.com