Toată lumea este în căutarea fericirii. Urările de ”la mulți ani” vor conține și ceva fericire pe-acolo, visul nostru suprem la asta se referă. Îi invidiem pe alții care ni se par fericiți și strigăm în gura mare atunci când simțim că am atins-o.

De cele mai multe ori însă avem probleme în a o defini și asta se întâmplă probabil pentru că fericirea poate îmbrăca extrem de multe forme. Ce înseamnă pentru mine fericire pentru tine poate fi banalitate.

Se scriu poeme, eseuri și articole despre secretul fericirii absolute dar adevărul este că nimeni nu poate deține soluția universală. Singur trebuie să descoperi ce înseamnă fericire pentru tine.

Pentru cei mai norocoși dintre noi, fericirea înseamnă  armonie, echilibru, lucruri simple și mărunte care-ți dau o stare de bine. Aceștia au acces cel mai des la comoara căutată. Secretul cred că se naște dintr-o mulțumire cu sinele și cu viața ta, un echilibru pe care l-ai găsit și pe care reușești să-l menții cu succes.

Pentru alții, fericirea înseamnă trăiri senzaționale și spectaculoase. Deși acest tip de fericire este mai rar întâlnit în viața de zi cu zi, intensitatea lui va fi simțită cu mai multă pasiune și adrenalină.

Deși probabil nu conștientizează, pentru unii fericirea înseamnă exact drumul pe care-l parcurg spre ea. Odată atins obiectivul, priveliștea nu mai apare atât de atrăgătoare ca pe traseu. Și se lansează atunci într-o altă căutare menită să mențină viu interesul pentru acest tărâm de vis.

Sunt însă și persoanele care mereu vreau mai mult, cei care nu sunt mulțumiți nici de lucrurile mărunte, nici de trăirile intense, nici de traseu, nici de priveliște. Ei sunt acompaniați în permanență de o neliniște care îi ține mereu în mișcare ca și cum, dacă s-ar opri o clipă să respire, ar pierde șansa la fericirea absolută.

Sylvia Plath a fost o poetă și scriitoare americană care, în urma unei depresii clinice, s-a sinucis la 30 de ani. Într-o ciornă de scrisoare ce îi aparținea, a fost găsit un citat ce însumează semnele că probabil fericrea va fi imposibil de atins pentru tine:

”Perhaps when we find ourselves wanting everything, it is because we are dangerously near to wanting nothing.”

Tradus ar suna cam așa:

”Poate că atunci când ne trezim că vrem totul, este pentru că suntem periculos de aproape să nu ne dorim nimic.”

Sursa foto: www.success.com

 

 

În căutarea fericirii absolute
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *