Pentru noi nu contează așa mult ce IQ are păpădia, cât de multe lucruri știe ea, cât de talentată este, cât de instruită, cât de performantă, cât de ambițioasă, bine crescută și educată conform standardelor sociale.
Pentru noi e importantă fericirea ei și buna dispoziție. Pentru aceasta, ne interesează în primul rând sănătatea ei fizică și emoțională. Dacă la partea fizică ne e mai ușor că avem mult ajutor din exterior, cea emoțională depinde în cea mai mare măsură de noi.
Atunci când ai un scop bine definit și în care crezi cu tărie, lucrurile vin ușor, natural și cu bucurie. Facem și noi o grămadă de greșeli dar chiar și din acest lucru Ania învață mult și noi creștem încetișor pe lângă ea.
Sensibilitatea este des interpretată ca fiind o slăbiciune, o vulnerabilitate, o tară pe care vrei să o acoperi, să o ascunzi, de teamă să nu fii rănit.
Pentru mine, sesibilitatea reprezintă cea mai mare forță de care poate da dovadă un om și cel mai puternic instrument în găsirea, acceptarea și însușirea fericirii.
Cunoașterea, identificarea, recunoașterea și exprimarea adecvată a emoțiilor reprezintă motorașul care ne ajută să găsim în noi și în ceilalți acea bucurie spre care accedem cu toții.
Nu problemele, impasurile, temerile, necazurile și suferința ne îngenuchează ci modul în care noi le percepem și reușim să le facem față din punct de vedere emoțional.
Compasiunea, empatia, generozitatea, bunătatea sunt cele mai bune medicamente pe care le putem lua atunci când ne dorim, pentru noi și pentru cei din jur, o sănătate emoțională trainică și adecvată.
Sensibilitatea reprezintă capacitatea noastră de a cunoaște lumea cu ajutorul simțurilor. Nu văd atunci niciun motiv pentru care ne-am putea dori vreodată să o îngropăm, să o ascundem, să o stingem, decât în cazul în care am prefera mai bine să trăim în întuneric și să ne lăsăm ghidați din exterior de factori care nu au nicio legătură cu cine suntem noi cu adevărat.
Sursa foto: www.1800flowers.com