Sunt preocupată de amenajările interioare. Îmi face plăcere să răsfoiesc reviste de profil sau să mă plimb prin magazine virtuale sau reale ce au ca oferte acest gen de produse, să îmi imaginez cum ar arăta un anumit obiect plasat strategic într-un anume punct din casa noastră.

E firesc să fii preocupat de spațiul în care viețuiești pentru că mediul înconjurător contribuie semnificativ la confortul tău psihic, pentru că te reprezintă, pentru că împărțiți vibrațiile energiilor voastre împreună.

Alteori poți doar visa la ceea ce viața nu ți-a oferit: o piesă de mobilier unică, un tablou celebru, o statuetă exclusivistă, mai mult spațiu, un șemineu veritabil sau o piscină interioară cu tavan de sticlă.

Știți ce fac eu în exact acest moment? Scriu un text la laptop în pridvorul nostru de la Șoimuș, un pridvor cu lemnul muncit de vreme dar care are ceva ce nu găsești în nicun magazin, oricât de cunoscut sau de rafinat ar putea fi: are viață în el.

Stau cot la cot cu copaci mai înalți decât căbănuța, plini de verdele acela plin, care foșnesc lin cu vântul ce li se petrece prin frunze, care se mișcă independent de orice designer, liberi ca păsările ce zboară când și când, arogante și nepăsătoare, din înălțimile în care se scaldă.

Mai sus, deasupra tuturor, cerul limpede și infinit încearcă să mă distreze pictându-mi tablouri nesfârșite din norii imaculați și jucăuși.

Totul pare etern, de o liniște absolută și totodată, totul pare că se schimbă în fiecare clipă. Doar o secundă ai la dispoziție să prinzi acea imagine pentru că puf, imediat, decorul se însuflețește cu o altă atracție: o frunză alunecă în vals, o albină bâzâie pofticioasă spre o păpădie veselă, o vrăbiuță își scutură penele balansându-se agil pe o crenguță firavă și un fluture își poartă galeș aripile ca într-o poveste.

Dincolo de marea această de verdeață și senin, se aud două glasuri vesele, cele mai iubite din lume: Ania se joacă în curte cu tăticul ei.

Niciun vânzător din lumea asta mare nu îți poate oferi ceea ce simt eu acum: se numește fericire și se găsește pretudindeni, dacă știi cum să o cauți.

Decorul fericirii pure și libere
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *