Scris în 21 martie 2016

E minunat să faci curățenie cu o bebelușă de aproape un an care vrea să te-ajute!

După vreo oră de clasificat jucării simți să te bucuri de realizarea ta și cauți cu privirea cele patru cutii cărora le-ai găsit corespondențe în lucrușoarele Aniei. Vezi în schimb o fetiță care cu mâna stângă culege o jucărie din cutie, o cercetează atent câteva secunde pentru a o arunca imediat în maldărul format în urma sa și cu dreapta culege o altă jucărie, o gustă și o alătură apoi suratelor ei de pe podea.

Zâmbești și încerci să-ți consolidezi mental mecanismul după care ai făcut categorisirea de la început.

Ștergi praful și ești mereu atentă unde lași soluția de curățat mobila pe care odorul mult iubit o vânează cu asiduitate. Te relaxezi. Viața e frumoasă! Deja faci curățenie cu fiica ta! Ce trece timpul de repede! Începi să fredonezi o melodie pe care nu știai că ți-o mai amintești … când … realizezi liniștea suspectă ce a cuprins încăperea. Te întorci la timp pentru a o vedea pe Ania încercând să lingă orice picătură de pe soluția de curățat mobilă. Dezastru evitat: reușești să înlături pericolul.

Vă intersectați drumurile de câteva ori prin cameră: ea purtând țanțoșă două mingi în mânuțe, tu cu un teanc de cărți cu prințese ce trebuie repoziționate. Politicoasă, îi oferi întâietate.

În timp ce speli geamurile arunci o privire spre puica ta și te topești când o vezi chicotind bucuroasă spre jucăria care tronează de o săptămână în mijlocul camerei dar pentru care ea de-abia acum are ochi să o vadă. Noroc cu această curățenie!

Te relaxezi din nou. Gândurile ți se derulează pe un fond sonor care, bizar, dar nu-ți amintești să-l fi dansat vreodată cu prietenele tale, în nopțile târzii din Underground. Realizezi că e cântecul numerelor din ”Charlie and the numbers”, desenele preferate ale bubulinei. Zâmbești, încă o data, gândindu-te ce-ar zice prietenele tale de noile tale preferințe muzicale.

Uuuuufff, ești obosită! Ai fuma o țigară dar îți amintești că nu mai fumezi. Vapezi o dată cu nesaț și te așezi pe covor, resemnată. Momentul ăla când simți trupușorul ei în secunda imediat următoare, lipit de al tău, îți povestește tot ce nu ți-a zis de când ați început curățenia: “Mami, mi-a fost dor de tine! Mi-am făcut de lucru pe lângă tine! Am râs cu jucăriile mele! Dar mi-era dor să fim doar noi două!

So, fuck it! Mai facem curățenie și mâine!

Sursa foto: www.shutterstock.com

 

 

Curățenia de primăvară
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *