Primăvara începe cu păpădia: prima zi călduță de anul acesta a fost chiar de ziua Aniei, la petrecerea de acasă, planificată în patru zile. 

Am început de dimineață cu un La mulți ani! cântat pe două voci deloc armonioase la acea oră. Fetițul ne-a răspuns frecându-se la ochișori, somnoroasă și cu un zâmbet nițel nedumerit:

-Muți ani, mami! Muți ani, tati!

La deschiderea cadourilor, voia bună a venit de la sine, odată cu Auli și Dolin, pupici, îmbrățișări și thank you-uri împărțite generos.

Sesizându-se că este aniversată, Ania a decis să profite de această ocazie și drumul până la magazin a fost făcut în brațele lui mami, nu în scăunel ca în mod normal. Deși de obicei, păpădia nu solicită să-i achiziționăm nimic special când ne plimbăm printre rafturile supermarket-urilor, de ziua ei a cerut cu insistență doi cățeluși de pluș. Nu ar fi fost o problemă dar cățelușii erau chiar născuți din aceeași mamă, gemeni identici. Previzionând că vor ajunge foarte curând în fundul cutiei cu plușuri, am încercat să-i oferim Aniei alte variante de cadou: poate un ponei-unicorn-inorog cu aripi albastru blue, sau o pisicuță albă cu limba roz, sau un set cu mașini de poliție Chase, sau lego cu ambulanță sau … Nimic nu a mers. Singura concesie a păpădiei care-și ținea cățeii strâns la piept a fost să-l schimbăm pe unul identic și să luăm altul ce probabil avea un tată diferit dar semăna izbitor cu Masha. 

În curte, domolite în tricou de soarele blând, ne-am transformat în domnișoare și ne-am făcut poze la modă cocoțate languros pe mașinuța antică a păpădiei.

Petrecerea a început după-masa când Patrula Cățelușilor și Micuții mei ponei ne-au făcut o vizită și ne-au adus baloane, trompete, farfurii, pahare, paie de băut, coifuri, ba chiar și două fețe de masă care au trebuit musai așezate amândouă pe masă, toate cu desenele preferate ale păpădiei. Marshall, Chase și Rubble au venit chiar personal sub forma unor măști de carton foarte haioase, să ia parte la petrecerea de pomină a fetițului (am aflat că Sky, Zuma și Rocky erau plecați într-o misiune super-importantă de a o salva pe pisicuța Kelly ce rămăsese prinsă într-un copac, dar îi căutăm și pe ei și sperăm să apară curând la noi). 

De cake-ul de cucialată vorbim de vreo două săptămâni și, când în sfârșit  a venit momentul lui, a fost entuziasm maxim, amestecat cu nerăbdare (Ania începuse deja să sape cu lingurița în el înainte de a fi aprins Auri lumânările), cu veselie nestăpânită și hohote de râs. Deși nu erau lumânări speciale, una dintre ele se tot încăpățâna să se reaprindă, cred că de vreo douăzeci de ori, spre deliciul păpădiei care cum vede o lumânare aprinsă, dă fuga repede să sufle în ea.

Toată ziua ei, Ania a vorbit la telefon cu oamenii ei dragi, a ascultat mesajele citite de mami, i-a dat un pupic nașei ei vesele, s-a giugiulit cu Ade în tandrețuri, s-a jucat vitejește cu Mihnea, a conversat cu Miru pe teme de ariciul Rick și a avut o zi întreagă de petrecut alături de Auri și Dorin. I-au lipsit Lili și Bubu (bunicii exilați pe motive de viroză) și Iarina, Daria, Diana și Radu, plecați cu treburi prin țară. Au recuperat însă timpul pierdut a doua zi când s-au întâlnit încă de dimineață și au savurat cel de-al doilea cake de ciocolată cu alte lumânări și alte porții de joacă în familie. 

Poate că nu am avut piscină și aer străin de inspirat în plămâni, dar ne-am avut toată familia aproape și tot timpul din lume în care să ne iubim nebunește, până la cer și-napoi, de un infinit de ori! 

 

 

 

Primăvara începe cu păpădia
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *