Nu am mai trecut de ceva vreme pe la site-ul cu rețete bune și minunate și uite ce grozăvie am pierdut: niște super pancakes. Mi-am luat însă revanșa acum, după sărbători, și bine am făcut. Trec repede informațiile pe blog și le încadrez la ”printre preferatele păpădiei”.

Rețeta îndeplinește criteriile mele preferate: e super rapidă, ușor de făcut, sănătoasă și delicioasă.

Așadar:

Ingrediente:

-150 g cartof dulce gătit (fiert, copt, la abur)

-1 ou

-20 g unt

-70 g făină integrală

-30 g făină de migdale (eu am folosit 100 g făină integrală)

-120 ml lapte

-1 linguriță praf de copt

-scorțișoară după gust

Mod de preparare:

Cartoful tăiat cubulețe, oul, untul topit și răcit și laptele se pun în blender și se mixează câteva secunde. Făina, praful de copt și scorțișoara se amestecă separat. Se combină ingredientele lichide peste cele solide și se omogenizează.

Într-o tigaie antiaderentă încinsă (fără ulei), se pune câte o ligură generoasă de compoziție care se aplatizează uniform. Se coc pancakes-urile pe ambele părți până se rumenesc ușor.

Mega simplu. Ba mai mult, am avut parte și de ajutor de la fetiț. După ce am măsurat eu toate cantitățile, Ania a spart oul peste cartof, a turnat laptele și untul, a dat cu blenderul prin ele și a amestecat apoi întreaga compoziție.

A gustat periodic în timpul procesului de preparare ca să se asigure că nu am dat-o în bară cu rețeta și mi-a stat în brațe, privind fascinată cum încerc eu să manevrez cu o mână, prima clătită pusă la copt în tigaie.

S-a așezat apoi ostenită la masă și mi-a cerut ca, pe bandă rulantă, să produc alte pancakes-uri pe care ea să le devoreze pofticioasă. Recunosc că nu prea i-am făcut față puiului meu. Le-a mâncat sub diverse forme, unse sau înmuiate cu smântână și ketchup de casă ori umplute din plin cu dulceață de afine.

Eu … am apucat să gust dintr-una!

Să aveți poftă bună și spor la gătit!

Pancakes cu cartof dulce și scorțișoară
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *