Am găsit pe unul dintre site-urile mele de preferate, o rețetă ultra rapidă și sănătoasă (fără gluten sau lactate) de turtă dulce pentru copii. Cum păpădia este fană de turtă dulce, eu devin foarte atentă atunci când dau peste asemenea rețete.

Ingrediente:

-190 g făină de migdale (se găsește la orice magazin cu produse bio)

-60 g zahăr de cocos (dacă faceți rețeta pentru adulți puteți folosi 60 g de zahăr normal)

-1 ou

-2 linguri de ulei

-1 linguriță de scorțișoară pudră

-1/4 linguriță ghimbir pudră

-1/4 linguriță nucșoară pudră

-1/2 linguriță bicarbonat sau praf de copt

-1 praf de sare

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele uscate într-un bol: făina de migdale, zahărul de cocos, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara, bicarbonatul (praful de copt) și praful de sare. În mijlocul ingredientelor uscate se face o adâncitură în care se pune oul și uleiul. Se amestecă bine aluatul de turtă dulce (care va fi ușor lipicios) și se pune în frigider pentru o jumătate de oră.

Pentru că nu se folosește deloc gluten, este exclusă și tapetarea blatului de lucru cu făină la întinderea aluatului. Ca să evitați lipirea acestuia pe sucitor sau pe suprafața de lucru se pune hârtie de copt, se modelează o jumătate de aluat într-un disc ce va fi apoi acoperit cu o altă hârtie de copt și se întinde cu sucitorul într-o foaie subțire de cca 5 mm. Se taie cu forme amuzante (noi am avut floricele și inimioare la îndemână) și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedați la fel și cu cealaltă jumătate de aluat. Tava cu turtă dulce se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 8-9 minute.

Fetițul a fost extrem de încântată de această nouă descoperire culinară a mea, iar eu m-am bucurat din plin de mirosul de Crăciun care a învăluit cu totul căsuța noastră, că doar nu e niciodată prea devreme să spui că ți-e dor de cea mai iubită sărbătoare!

Să aveți poftă!

 

 

Turtă dulce cu aromă de Crăciun
Tagged on:             

2 thoughts on “Turtă dulce cu aromă de Crăciun

 • February 27, 2018 at 7:30 pm
  Permalink

  Mă bucur să ştiu că blogul meu este printre preferatele tale. Şi mă bucur pentru faptul că turta dulce a avut succes. 🙂

  Reply
  • February 28, 2018 at 6:42 am
   Permalink

   Daaaaa, ne-ai scos din multe încurcături culinare cu rețetele tale fantastice! Te urmăresc conștiincioasă! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *