Flirtez de mult timp cu ideea preparării unui chec cu legume pentru păpădie, în special a celui cu dovleceii care sunt dulci și plăcuți de fetiț. Ca multe alte lucruri din viața mea, am tot amânat această idee. Zilele trecute am primit însă de la vecina noastră niște dovlecei mai trecuți de diminutivarea lor, cam mari și cu semințe prea aspre pentru a putea fi înghițite. Cum nu găseam altă variantă decât să răzălesc pulpa, am trecut, în sfârșit la acțiune.

Ingrediente:

-un dovlecel mai mare sau doi medii

-2-3 căței de usturoi

-o ceapă medie

-200 g făină

-1 plic praf de copt

-3 ouă

-100 ml lapte

-100 ml ulei

-100 g brânză de burduf

-100 g cașcaval

-o legătură de pătrunjel

-sare, piper

-unt și făină pentru uns și tapetat tava

Mod de preparare:

Dovlecelul se curăță de coajă și de miezul cu semințe (dacă acestea sunt prea mari) și se rade pe răzătoarea mare (dacă reușiți, încercați să nu faceți ca mine și să vă luați și pielea de pe degete). Ceapa se taie julienne, usturoiul se dă prin presă. În foarte puțin ulei se călește ceapa și usturoiul cu un praf de sare. Se adaugă dovleceii și se lasă pe foc până când se evaporă apa din ei.

Făina se amestecă cu praful de copt. Se bat ouăle și se încorporează apoi laptele, uleiul, sare și piper. Se amestecă bine cu făina și praful de copt peste care se adaugă apoi legumele sotate, pătrunjelul tocat și brânza de burduf fărâmițată.

Compoziția omogenizată se toarnă în forma de chec unsă cu unt și tapetată cu făină și se introduce la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru aproximativ 55 de minute, până când trece testul scobitorii.

Cu 5 minute înainte de scoate tava, se adaugă deasupra cașcavalul ras. Lăsați chec-ul să se răcească în tavă, apoi puteți să îl tăiați. 

Curioasă ce fac eu în casă, Ania m-a tot vizitat în acest proces, punându-mi diverse întrebări. Când i-am spus că prepar un chec doar pentru ea, m-a întrebat mirată:

-Faci cake pentru Ania???

Mda, sună mult mai atrăgător așa. Când i-am pus în farfurie să mănânce, m-a întrebat nedumerită:

-Unde-i, mami, cucialata din cake??

Pentru că da, la noi toate cake-urile trebuie să aibă ciocolată.

Cu toate acestea, a ras tot din farfurie.

Așa că vă doresc și vouă:

Poftă bună!

 

 

Chec cu dovlecei și brânză de burduf
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *