Cu siguranță nu asta aveam plănuit pentru ziua de azi, 31 martie, cea mai importantă zi din viața noastră.

Fiecare moment a fost planificat în detaliu. Trebuiau să fie două petreceri, întreaga familie strânsă în jurul nostru, doamnele dragi de la grădiniță, mulți copiluți veseli și jucăuși, primii colegi ai păpădiei, un loc de joacă, un tron de prințesă, bucurie liberă printre minunile de la Șoimuș și multe alte surprize.

Dar apoi, life happened! Și ce-a zis ea, viața asta: Auziți, dar nu mai bine stați doar voi trei acăsică, împreună unul cu altul și vă sărbătoriți cum știți voi mai bine?!

Ce-am zis noi? Uaaaaa, dar ce idee grozavă!!! Viața asta e tare înțeleaptă și darnică! Vor fi atât de multe aniversări în care de-abia vom avea timp să o strângem în brațe doar o clipă pe fetițul grăbit să fugă spre prietenii ei! Mai vrem măcar o zi doar noi cu ea! Oricum, totul s-a întâmplat prea rapid, cu grădinița asta și cu acomodarea și cu independența. E prea mult. Vrem un moment să mai respirăm și singuri.

Nu ai cum să-i dai vieții alt răspuns, cel puțin, nu atunci când ești mămica sau tăticul Aniei! Motivul e extrem de simplu și se citește lin prin bucuria pe care o simți atunci când îi vezi veselia din ochișorii aceia perfecți, înțelepciunea, amuzamentul cu care te învăluie, siguranța de sine, modul blând dar fără drept de replică prin care își setează limitele, ambiția, bunătatea, empatia și iubirea aceea imensă din suflet! Suntem îndrăgostiți de ea până peste cap! E fascinantă și haioasă și, deși bănuiesc că fiecare părinte crede același lucru în secret despre copilul lui, suntem convinși că e un geniu! Pentru noi, soarele răsare și apune pentru tine, păpădie! Mereu va fi așa, no matter what!

Ne-am întrebat la un moment dat, cum ar arăta o petrecere a păpădiei dacă vremea de afară ar fi caldă și prietenoasă. Anul acesta, cu siguranță vom afla, pentru că nu este zi din an pe care să nu i-o dedicăm ei. Așa că, ce prilej mai bun ca, atunci când ne-om reuni cu toți dragii noștri, să o sărbătorim din nou pe Ania împreună! C-o fi cu soare, c-o fi cu vânt, e prea puțin important. Ce contează e ca fetițul să știe că, indiferent când sau cum i-o arătăm, nașterea ei e cel mai magic lucru pe care noi l-am trăit pe pământ!

Capacitatea de a fi fericit, cred eu cu tărie că este posibilă atunci când în orice situație, reușești să vezi soare, zâmbete și căldură!

La mulți ani, sufletul nostru iubit! Azi celebrăm cinci ani de bucurie cu tine! Nu e cu tort pompos ce are desenat pe el ponei sau căței sau pisicuțe (oricum nu te hotărâseși încă de care voiai pentru că ți-erau dragi toți) dar e un tort făcut cu iubire de noi toți trei laolaltă, stângaci, și nepricepuți, dar veseli și comici, râzând împreună. Nu e cu toată familia strânsă în jurul tău dar e cu fețele lor zâmbitoare care-ți trimit gânduri bune și curate direct spre suflețel! Nu e cu mulți copiluți zburdalnici dar e cu părinții tăi care au aruncat cât colo hainele de adulți și acum aleargă ca bezmeticii în jurul tău, amintindu-și cât de minunat e să ai cinci anișori! Nu e cu petrecere la loc de joacă dar e acasă, locul în care tu vei fi întotdeauna în siguranță, locul unde, fără pic de efort, strălucești mereu! Și în plus, ghici ce? Azi și numai azi, de ziua ta specială, primești mai multe cadouri decât au fost plănuite înainte. Ce zici, ești pregătită să creăm niște amintiri cum numai noi ne pricepem?!

La mulți ani, fetița noastră magică! Te iubim până la cer și-napoi, de-un infinit de ori! Să ai un an minunat și mereu puterea să te bucuri de orice!

Sursa foto: ru.pngtree.com

La mulți ani, Ania – suflet iubit!

2 thoughts on “La mulți ani, Ania – suflet iubit!

 • March 31, 2020 at 9:24 am
  Permalink

  O minunatie de jurnal!Va dorim multa sanatate si tot ce e mai bun din acest Univers, sa va inconjoare!La multi ani minunatiei de fetita !Imbratisari si pupici din partea lui Sebastian si a micutului fratior!

  Reply
  • March 31, 2020 at 10:07 am
   Permalink

   Mulțumim din suflet, Alexandra! Îl pupăm cu drag pe Sebi, e un deliciu de băiețel! Îl îmbrățișăm și pe domnul frățior! Să ne revedem cu bine împreună! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *