Pe mine mă apucă un fel de gâdilici în stomac atunci când se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, cea mai minunată perioadă din an. Mă entuziasmez la fiecare fragment anticipat în suflet: colindele și cântecele de iarnă, zăpada cu jocurile de iarnă, mirosurile de vin fiert, de afumătură, de frig, de portocale (care mie încă îmi vorbește de Crăciun), Moș Nicolae, ziua mea, Moș Crăciun, brăduțul Titel, ziua lui mama, Anul nou și, bineînțeles, surpriza și bucuria cadourilor.

Perioada aceasta este, de patru ani, și mai minunată pentru că o simt cu intensitate dublă: o dată pentru mine, o dată pentru păpădie. Deși încerc să mă înfrânez până la 1 Decembrie, când îmi permit să declar deschis sezonul veseliei, adevărul este că acesta începe prin ultimele săptămâni de noiembrie. Ba chiar, anul acesta, nemaiavând răbdare suficientă, încă de la începutul lui Brumar, am demarat acțiunile de achiziționare a cadoului de Moș Nicolae, cu mega succes, pentru că am descoperit trei personaje din Patrula cățelușilor, destul de dificil de găsit și care acum se odihnesc în întunericul unui dulap rar cercetat și inaccesibil pentru pui. Mai greu mi-a fost să nu i le ofer fetițului imediat după livrare, să ne bucurăm atunci pe loc amândouă de reușită. 

Însă cum sunt un adult responsabil (uneori), care vrea să întrețină magia sărbătorilor de iarnă mai presus de orice, am reușit să mă abțin printr-un efort voluntar incredibil de dificil.

În schimb, am scris împreună cu Ania scrisoarea pentru Moș Nicolae, compusă, desenată și colorată de amândouă, postată la vedere pe frigider și strigată spre cerul tăcut, de câte ori gâdiliciul din burtică amenință să ne copleșească cu emoții.

E o provocare să-i faci surprize păpădiei care e obișnuită să fie alintată și răsfățată cu cadouri, însă Moș Nicolae găsește întotdeauna soluții pentru toți copiii, indiferent cât de ”cuminți” sau ”ascultători” au fost ei pe parcursul anului.

Poate sunteți sceptici și credeți că e rolul părinților să se ocupe de toate aceste aranjamente, dar eu știu că fără magia lui Moș Nicolae nu aș fi găsit cadoul pentru fetiț pe care și-l dorește de atâta amar de vreme.

 

 

Perioada veseliei și scrisoarea pentru Moș Nicolae
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *