De când era micuță, Ania este fascinată de zbor. Fie că este vorba despre avioanele pe care le urmărește extaziată toată ziulica în zări îndepărtate, fie că îmi arată bucuroasă cum zboară păsărelele când ne plimbăm împreună pe străduțele din cartier, fie că în prim plan este Superman, eroul zburător, pe care îl imită entuziastă din costumul ei improvizat, fie că înalță baloane spre cer cerându-le să o ridice și pe ea în zbor, Ania este mereu atrasă de misterele înaltului, ceea ce mie mi se pare extrem de minunat pentru că zborul simbolizează libertate și asta e ceea ce îmi doresc pentru fetiț: libertate în a înfăptui orice își dorește în viața aceasta, libertate în gândire, libertate în simțire, în atitudine și în iubire.

În ultima perioadă, My little pony câștigă tot mai mult teren în preferințele păpădiei. Trei dintre personajele principale (Fluttershy, Rainbow Dash și Twilight Sparkle) prezintă și aripi care le poartă spre zbor. Într-o dimineață când, ca de obicei, eu și Florin mișunam prin casă ca niște furnicuțe iar fetițul alerga de la unul la altul, mă oprește din aranjatul vaselor în dulap și, plină de entuziasm, îmi prezintă noua ei idee:

-Maaami, hai faci Ania Fluttershy! Pui alipi să zbol!

Oricât de creativă aș fi în ale jocului cu păpădia, oricât de mult mi-am stors creierii în găsirea unei soluții îmbucurătoare pentru fetiț, nu am ajuns la niciun rezultat satisfăcător. Dar, mi-am amintit că pe vremea când cercetam magazinul de jucării cu Ania, am văzut pentru două secunde un set de zâne cu aripi, baghetă fermecată și diademă. Total neinteresant pentru puică dar în lumina noilor evenimente, aripile acelea tare bine i-ar și șezut fetițului. Așa că, l-am însărcinat pe tati cu această misiune sfântă. 

Nu vă pot descrie bucuria cu care au fost primite acele aripi, entuziasmul cu care încerca să zboare ba de pe fotoliu, ba de pe canapea, ba de pe scăunelul ei, ba purtată pe sus în zbor de mami sau de tati. La culcare, aripile ce au transformat-o într-o clipită în Fluttershy, au fost frumos aranjate și mângâiate până spre somnic. Deși i s-a explicat că este puțin probabil să încapă în scaunul ei de masă cu cele două zburătoare agățate de spate, berbecuța nu s-a lăsat convinsă și, ambițioasă cum e ea din fire, s-a înghesuit cu totul în spațiul micuț pe care îl avea la dispoziție. Ce mai contează o poziție inconfortabilă când ai șansa să deții aripile tale proprii și personale?!

Sper să nu uite niciodată bucuria pe care o simte acum și-mi doresc ca zborul liber spre înalt să o însoțească în toată viața minunată pe care o trăiește!

Sursa foto: www.gettyimages.com

 

 

Zbor simbolic spre libertatea sufletului
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *