Ania este mereu dornică să primească vizite, să fie musafir și să cunoască oameni noi. Atunci când se întâmplă ca acești oameni să aibă și copii, animăluțe și jucării, cu atât mai bine pentru ea.

E duminică după-masa și noi ne prezentăm în vizită la niște prieteni pe care nu i-am mai văzut demult, echipați corespunzător pentru piscinuța pe care o au în dotare.

Fără prea multe politețuri, păpădia se dezbracă rapid și se alătură celor doi noi prieteni, frate și soră mai mare (5 și 9 ani), care deja păreau că se distrează grozav în piscină.

Vreo două ore noi, adulții, facem treburile noastre de adulți, acompaniați de râsete vesele de copii bucuroși.

La presiunea noastră și pentru că dințișori începuseră să cam clănțăne pe motiv de vânticel răcoros, cei trei se desprind cu greu de bălăceală și-și continuă joaca prin curte.

După ce face cunoștință cu fiecare animăluț din curte, căruia îi adresează câteva cuvinte drăgăstoase și câteva mângâieri, fetițul este invitată în casă, printre jucăriile noilor ei prieteni.

După vreo oră, Ania iese singură în curte, vine la mine și cu o privire serioasă, mă cheamă să-mi spună un mare secret, ascunse amândouă după piscină:

-Mami, să știi că băiețelul mi-a dat să mănânc biscuite și eu l-am mâncat și a venit mămica lui și ne-a spus că nu avem voie dulciuri înainte de masă și eu m-am dus repede la mămica lui și i-am dat biscuitele și apoi l-am scuipat din gură dar băiețelul nu a vrut și l-a mâncat pe tot! Acum du-te și spune-le și celorlalți părinți exact așa cum ți-am spus eu!

Pam-pam!

În privirile amuzate ale ”celorlalți părinți” am repetat istoria, sub privirile atente ale puicii și cu aprobarea energică a mămicii citate.

Atât de drag îmi este de ea acum și simt prin toți porii legătura minunată care e între noi, nevoia ei de a împărți cu mine orice întâmplare i se pare interesantă și siguranța cu care îmi împărtășește secretele ei! E așa o putere pe care mi-o oferă și pe care mă străduiesc să i-o întorc înzecit înapoi! Poate că va veni o vreme când va simți nevoia de intimitate, când va împărți secrete cu prietenele sau cu iubiții ei. Știu acest lucru și deja sunt nostalgică după prezent. Dar tocmai asta conferă acestor momente inocente parcă și mai multă magie, farmec și strălucire! Îmi doresc totuși din suflet să reușesc să-i păstrez încrederea pe care o are în mine, toată viața asta pe care o avem împreună!

Sursa foto: videohive.net

Vizite, secrete și relații de încredere
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *