Vine iarna peste noi și fii-mea tot despuiată stă prin casă. Nu avem probleme atunci când vine cineva în vizită, a înțeles normele sociale de păstrare la adăpost a intimităților, acceptă să fie îmbrăcată atunci când plecăm pe undeva, însă acasă, când suntem doar în familie, aruncă orice petic textil cât colo. Ceea ce pe noi ne amuză dar ne și place această eliberare de constrângeri, fie ele și vestimentare.

De vreo câteva zile, de când s-a mai întețit frigul și, conform nevoii noastre supreme de aer proaspăt, geamurile casei se încăpățânează să rămână deschise nițeluș, Ania a început să simtă răcoarea și în casă. Însă, în loc să arunce și ea trei țoale pe ea, ca restul familiei și, în general, ca toată lumea asta, a decis să se învelească într-o pătură cu care să umble prin casă. Arată ca o băbuță somnoroasă încotoșmănită așa, târându-și trena generoasă după ea. Varianta îmbrăcatului nu constituie însă o soluție bună pentru puică, deși îi este oferită constant.

Ca atare, am decis să impulsionăm puțin lucrurile:

-Ți-e greu așa, pui, să poți zburda și alerga prin casă cu pătura după tine în care să te împiedici. Hai mai bine să-ți alegi tu singurică ce haine vrei să porți și apoi facem o prinselea cu Masha prin cameră.

Fără să aștept răspuns, am început să scot din dulap hăinuțe care mai de care cu care s-o momesc. Prinsă în entuziasmul meu, s-a decis destul de repede pentru un colant cu ponei și un maieu cu Minnie pe care m-am grăbit să i le pun. După trei secunde de admirat în oglindă a decis că are nevoie de o bluză tot cu ponei, ca să nu se supere pantalonii și să o acuze de înaltă trădare. Dorință îndeplinită aproape instantaneu. După încă alte două secunde însă a decis că ”la bluză” îi e cald așa că a renunțat cu totul la ea:

-Mulțumesc, mami, dar nu vreau bluziță!

Acum umblă prin casă la bustul gol dar admirându-și colanții ei cu ponei. Nu e tocmai ce speram când am demarat această acțiune, dar, hei, să nu ne lăcomim: toți începem cu baby steps! Măcar a renunțat la pătură. Deocamdată!

Sursa foto: homesteading.com 

 

 

Vine iarna cu toate păturile ei!
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *