Oricât de fantastică şi spectaculoasă este viața noastră, la un moment dat, totul devine rutină. Chiar dacă suntem mereu plecaţi în călătorii, trecem prin rutina făcutului şi desfăcutului bagajelor, prin aceleaşi simţiri care ne încearcă la vederea unui loc nou, prin aceeaşi viaţă trăită în hoteluri. Cunoaştem mereu oameni noi dar niciodată suficient cât să aprofundăm acea relaţie, pentru că o altă călătorie ne aşteaptă la drum.

Nu putem trăi mai multe vieţi într-una. Nu putem fi altcineva decât suntem. Nu ne ajunge o singură viaţă să cunoaştem lumea. Nu putem experimenta dacă nu ştim ce dorim să experimentăm. Nu ne putem găsi dacă nu ne căutăm. Nu putem şti cine suntem dacă nu ne provocăm limitările. Nu putem sparge rutina dacă nu evadăm.

Sunt oameni care la vârste înaintate şi-au găsit pasiuni pe care nu le-ar fi crezut ascunse în suflet.

Îmi iubesc viaţa mea, o ador pe Ania! Mi se pare un miracol norocul meu de a vedea şi simţi cum micuţul meu pui de om creşte şi dezvoltă, învaţă, iubeşte, râde, e fericită. Iubind-o pe ea e împlinirea supremă a sufletului meu!

Dar cum o pot eu învăţa pe păpădie despre viaţă, trăind în cercul meu mult prea strâmt pentru o lume atât de bogată? Oricâte interacțiuni sociale i-aș  oferi, va fi mereu limitată la contextul socio-cultural în care trăim noi.

Și eu am nevoie să evoluez, să învăț, să mă dezvolt. Nu pot și nu vreau să fac asta departe de păpădie. Aș pierde prea mult din mine dacă aș pleca de lângă ea. 

Pentru mine, eliberarea vine din cărţi şi filme. Exceptând filmele de război sau cu prea multă acţiune şi pac-pac-uri, îmi plac aproape toate genurile de cărţi şi filme sau seriale: thriller, comedii, romantice, drame, poliţiste, documentare, auto-biografice, sf, de animaţie, poveşti, psihologice, horror, satiră. Toate îmi oferă senzaţii şi emoţii superbe. Toate îmi oferă o lume pe care nu o cunosc dar în care păşesc cu pasiune, dornică de mai mult. Toate îmi sparg rutina mea dragă şi mi-o îmbogăţesc.

Astfel înveți despre alții, înveți empatia atunci când o personaj negativ ți se dezvăluie și-i auzi durerea, ajungând să speri la mai bine pentru el în final. Înveți că nu e chiar așa ușor să judeci. Înveți despre lumi, vieți și locuri la care altfel nu ai fi avut niciodată acces. Înțelegi emoții și sentimente umane. Înveți ce loc minunat e imaginația.

Și dacă ești suficient de atent și de puternic, înveți despre tine. Te regăsești în frânturi scrise pe o foaie de hârtie, te identifici cu personajul unui film. Îți testezi limitele acceptanței și toleranței. Încerci lucruri noi ca să vezi dacă ție îți plac sau nu. Privești o situație trăită într-o cu totul altă lumină, acum că ai auzit-o spusă dintr-un alt punct de vedere decât al tău sau al oamenilor din jurul tău. Afli lucruri despre tine la care altfel, nu te-ai fi gândit.

Cititorii înrăiți sau pasionații de filme sunt adesea priviți ca niște tocilari care trăiesc viețile altora, fiindu-le prea frică să o trăiască pe a lor. Acest lucru se întâmplă destul de des, din păcate. E mult mai ușor în imaginar, acolo unde nimic nu te poate cu adevărat răni. E mult mai ușor să fugi de viața ta, care nu îți place și să te hrănești cu vieți minunate și liniștite.

Să-ți transformi viața ta așa cum ai vrea tu să fie citită din cartea ta preferată, e un act de curaj și determinare. Ai suficiente informații ca să scrii o carte despre tine? Ai curajul să trăiești ceea ce visezi? Asta depinde doar de tine!

Așa că, păpădia mea, citește, informează-te, visează, testează, experimentează, cunoaște-te, iubește-te, acceptă-te și trăiește viața pe care ți-o dorești! Fă-o să fie cea mai frumoasă carte pe care ai citit-o tu vreodată!

Sursa foto: https://www.topmba.com

 

 

Viața trăită printre cărți și filme
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *