E minunat să ai familie mare, mai ales atunci când trei dintre verișori sunt prea mari și adolescenți să se joace cu tine dar apare mezina detronată care e acum școlăriță în clasa a II-a și-ți arată cât de frumoasă e lumea cu prieteni.

La reuniunile noastre de familie, Ania și Iarina fac echipă grozavă. Fie că este numită Alina, fie Ariana???!! ori (mai rar) Ialina, verișoara păpădiei știe extrem de bine cum să distreze un fetiț de trei ani.

Printre preocupările lor cele mai apreciate se numără mângâiatul, îngrijitul și plimbatul celor doi pui de pisicuță ai lui Lili și Bubu, antrenatul Mashei pentru cursa de 0 mie de metri garduri, fotbalul cu mingile Iarinei, volei cu balonul, pregătitul mesei în căsuța din spațiul de joacă al fetițului, întrecerea între motoare, datul în leagăn sau plimbarea smucită și imprevizibilă cu mașina electrică.

Ania este topită după Iarina și o urmează peste tot, mereu implicată în orice activitate propusă de mai multe știutoarea școlăriță. Mesele păpădiei durează atât cât mănâncă și Iarina. În secunda când verișoara ei s-a ridicat de la masă, sunt anunțată imediat precipitat:

-Gata păpăm, mami! Ale tleabă Ania!

Iarina e veselă și jucăușă. Deși nu vreau să intervenim în jocul lor pentru că merg pe principiul că, atâta vreme cât nu este rănită în vreun fel, Ania trebuie să învețe singură să-și managerieze relațiile cu cei din jur, și asta înseamnă că uneori va afla că alte persoane sunt mai puternice și mai mari, școlărița noastră e extrem de afectuoasă și grijulie cu fetițul. Are maturitatea aceea a copiilor care sunt bucuroși acum că au scăpat de sub protecția celor din jur și pot, la rândul lor, să protejeze. Unde mai pui că e și mândră tare că are un fan așa înfocat în persoana păpădiei.

Tare drag mi-e mie de cele două fetițuri și recunosc că știu să mă bucur de momentele când sunt eliberată de atribuții și pot savura puțin din lumea adulților, dar chiar așa repede trebuie să se întâmple lucrurile?! Adică ce, deja începe să descopere că mai sunt și alte persoane care știu să distreze un fetiț la fel de bine ca mami???? Și lumea mă mai și întreabă când vreau s-o duc la grădiniță!!! 

Sursa foto: depositphotos.com

 

 

Verișori-prieteni și lumea dincolo de mami
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *