Vara aceasta a fost una destul de activă pentru noi. Nu am stat locului foarte mult. Am început cu excursia la Sinaia, apoi la Gyula, apoi la mare, iar între cele trei patrulam mereu de la Deva (în timpul săptămânii) la Șoimuș în weekend-uri. Cu acest prilej, am reușit să o bulversăm destul de mult pe Ania, obișnuită să nu se abată prea mult de la programul ei, ceea ce a creat miște reacții foarte amuzante și haioase ale păpădiului.

De câte ori ne urcăm în mașină să plecăm fie și numai până la magazin, la mătuși sau la bunici, fetițul ne întreabă entuziasmată:

-Și unde mergem azi, mami? La Sinaia, la Gyula sau la mare??? Hăăă??

Cu ocazia plecării noastre nocturne spre și de la mare, Ania a realizat că somnul se poate desfășura și în mașină, nu doar în pat. De aceea, atunci când îi spun vreo poveste cu Patrula sau cu poneii sau cu Tom și Jerry, iar pe aceștia îi ia somnul și adorm, păpădia are nevoie neapărată să știe dacă au adormit cumva acasă la ei în pătuț sau în mașină, caz în care trebuie să specific și cine era cel care conducea mașina și deci, pierdea ore bune de somn.

Cea mai drăguță fază se petrece însă atunci când plecăm de vreundeva și Ania ne întreabă, bineînțeles, unde mergem acum.

-Acasă la noi, iubire!

Pentru majoritatea copiilor, răspunsul ar trebui să fie suficient de clar. Nu însă și pentru fetițul ce a avut parte de o vară bulversantă și care este, deci, îndreptățită să întrebe:

-Acasă la Șoimuș sau la Deva acasă, mami?

Partea minunată este că, așa cum preziceam în primele ceasuri ale verii, Șoimuș a devenit a doua casă pentru puică. Sperăm totuși că această toamnă va fi ceva mai decisă decât predecesoarea ei!

Sursa foto: http://momsanity.com

 

 

Vara bulversantă și nedumeririle păpădiei
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *