În Sâmbăta Mare am plecat cu păpădia spre un centru comercial în căutare de cadouri care să pluseze ce urma să primească deja de la Iepuraș. O ador pe fetiț pentru că discuțiile din magazinul de jucării sunt civilizate, înțelege ca un om mare când un cadou nu este accesibil și își alege singurică din variantele expuse, ceea ce dorește.

După ce am plecat de acolo îmbogățiți cu un ponei, un Rubble și un cățeluș pug (aici mă moștenește pe mine), am realizat că în acest centru comercial  se găsește și un petshop de unde am putea să-i luăm un companion lui Cleo, peștișorul căpătat de la Daria. Vânzătoarea foarte drăguță și amabilă, ne ajută să luăm o decizie:

-Ce fel de acvariu aveți? 

-Păăăăăi, un bol micuț (primit cu această ocazie de la sor-mea) cu o capacitate de vreun litru și jumătate.

Vânzătoarea strâmbă din nas:

-În acest caz nu vă recomand niciun pește din cei pe care îi avem pentru că nu știu dacă ar supraviețui. 

-Ce îmbunătățiri ar trebui să facem ca să fie un mediu propice pentru el?, întreb eu curioasă.

-În primul rând să luați un încălzitor de acvariu dar nu avem de vânzare pentru un bol așa mic.

-Îl ținem momentan lângă calorifer și peștele pe care îl avem pare să se simtă foarte confortabil., zice Florin care era determinat să plecăm cu un pește acasă.

-Păi și la vară, ce faceți?, întreabă vânzătoarea care nu se lasă înduplecată și acum aproape ne certa. Nu e în regulă să luați un animăluț dacă nu aveți toate condițiile pentru el.

-Vom găsi o soluție până la vară, promite Florin solemn.

Alți clienți poate s-ar fi simțit ofensați de o vânzătoare care este extrem de reticentă în a face vânzare magazinului în care lucrează, dar mie mi-a fost extrem de drag de ea: în primul rând ca om pentru care orice suflețel, fie el și de peștișor ce nu este atât de expresiv ca o pisicuță sau un cățeluș, contează îndeajuns încât să se lupte pentru el, și în al doilea rând ca profesionist care nu merge la serviciu doar pentru a încasa un salariu. Cu această ocazie îi mulțumesc aici pentru dedicarea ei, promit că vom aduce îmbunătățiri mediului în care acum se zbenguie fericiți doi peștișori aurii și-mi doresc să existe pe lume mai mulți oameni frumoși ca ea.

Sursa foto: www.youtube.com

 

 

Vânzătoarea cu suflet frumos
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *