Fie că e soare, vânt, căldură sau frig, Ania e mereu echipată cu pelerina ei de supererou. În acest sens, cred că e mai conștiincioasă decât Superman care trebuie că măcar la masă să-și fi dat jos echipamentul miraculos. Nu-și iese din rol nici atunci când se joacă cu Masha, nici când dă șuturi la poartă în minge, nici când se dă cu motorul prin curte, nici când construiește castele în nisip.

Adițional acestui echipament, a răsărit în casa noastră un altul la fel de solicitat: pigimaua lui tati, respectiv pantalonii lui de pijama. Când toată lumea este îmbrăcată de culcare, respectiv: tati în pijamaua lui închisă până la ultimul nasture, mami, ceva mai lejer, într-un maieu mititel și niște boxeri iar fetițul, bineînțeles, la fundul gol, apare imediat solicitarea care stârnește hohote de râs:

-Tati, vreau să mă îmbrac în pigimaua ta!

Domnul tătic se execută iar fetițul se chinuie zece minute să-și introducă un crac, apoi celălalt, apoi se cuibășește în pantalonii pe care-i trage peste umeri ca pe o pelerină și-i ține strâns cu mânuțele de elasticul din talie. O vezi după aceea alunecând prin casă cu cracii pantalonilor prea lungi trași după ea, asemeni unei sirene ce-și poartă țanțoșă trena în plimbare.

Florin se mai joacă puțin cu ea, îi spune că îi e frig și că tare mare nevoie ar avea de pantalonii lui de pijama, dar Ania fuge și se ascunde râzând. 

Ne băgăm apoi toți trei sub pătură și, în maxim câteva secunde, păpădia se topește de cald, își dă jos pigimaua și o aruncă ghiduș pe podea, departe de tati care, se pare, este pedepsit să doarmă și el despuiat.

Dacă însă Florin are treabă la ora de somn a fetițului și nu este prezent, Ania se uită întrebătoare la mine:

-Unde este tati?

-Are o întâlnire cu un client, dar vine și el imediat acasă, iubire!

-Atunci dă tu pigimaua lui tati la Ania și când vine acasă i-o dau să nu-i fie frig!

Atâta de multă minune încape în puiul ăsta mic și iubit!

Sursa foto: pajamacity.com

 

 

Un supererou în pijamalele lui tati
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *