Pentru a stimula natura de caregiver-i a oamenilor, s-au creat tot felul de jocuri pentru telefoane în care trebuie să ai grijă de un cățeluș, pisicuță, animăluț, personaj sau altă creatură cu forme neidentificate. Să îi dai de mâncare în mod regulat că altfel slăbește, să-l speli, să-l pui la somn când e obosit, să-l distrezi, să te joci cu el sau să-i dai medicamente când este bolnav. Din această categorie face parte și Pou. 

Până să se nască Ania, aveam și eu grijă de două astfel de personaje (un Pou și un cățel). Ajunsesem cu ele la un nivel foarte înalt, aveau o întreagă garderobă de defilare și cele mai bune condiții de locuit. Odată cu venirea pe lume a păpădiei însă am renunțat fără să mă uit înapoi la protejații mei telefonici.

De vreo lună de zile, într-una din plimbările ei virtuale, Ania l-a descoperit pe Pou și a cerut imediat să-i fie prezentat cum se cuvine. A învățat cum să aibă singură grijă de el și acum, când trebuie să mâncăm sau să dormim, asociază aceste activități cu semnalul telefonului care indică verde atunci când Pou este sătul, odihnit, distrat sau sănătos:

-Aaaaaa, nani Ania, mami, tati acum să se facă velde tot????

Când se trezește din somn, fetițul este cea mai amuzantă ființă de pe pământ. Se ridică brusc în fundic și începe să vorbească mult și precipitat despre o idee pe care probabil a rumegat-o îndelung înainte de a adormi. Ieri, spre exemplu, cu o intonație greu de reprodus aici în drăgălășenie și duioșie, m-a informat direct:

-Mami, megem să vedem ce face Pou! Oale s-a muldălit (adicătelea a făcut caca și trebuie îmbăiat) sau nu??? Da sau nu???

Astăzi, în schimb, ritualul fiind deja setat cu o zi în urmă, în graba ei de a avea grijă de Pou, a făcut puțină economie de cuvinte, pentru că, nu-i așa, între noi două nici nu sunt atât de necesare întotdeauna:

-Mami, hai vedem ce face Pou! Oale da sau nu????

Mi-au trebuit vreo câteva minute să mă ridic din pat din cauza râsului care m-a cuprins.

Venim în bucătărie la telefon, deschidem jocul în mijlocul căruia trona un mare caca și un Pou neîngrijit ca un vagabond. 

Concluzia păpădiei, în timp ce s-a apucat temeinic de treabă, a fost epică și nu mai are nevoie de nicio completare: 

-Sau da! 

Sursa foto: pou.en.softonic.com

 

 

Un Pou cam certat cu îngrijirea personală
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *