Positive Parenting:Toddlers and Beyond este una dintre paginile pe care o urmăresc frecvent. Azi dimineață am dat peste un articol cu 40 cele mai trendy, la modă, nume pe 2018 (până acum), din State, bineînțeles. Din curiozitate și nostalgie, am intrat să-l citesc. Ce-mi place mie la americani e că-și folosesc mult imaginația și caută nume semnificative, cu înțeles, în locul celor standard: Faith, Dream, Joy, etc. 

La fetițe, Olivia ocupă prima poziție până acum, atât în 2017 cât și în 2018. Se pare, conform SSA, că în 2017 au fost născute 1478 de Amara, ceea ce-l face extrem de pupular în US dar și în Anglia și Germania. Pe următoarele poziții se află Cora, Isla, Charlotte, Aurora, Amelia, Rose, Ava, Genevieve, Maeve, Penelope, Iris, Violet, Ophelia, Eleanor, Esme, Luna, Imogen și Eloise.

La băieței, primele trei poziții sunt ocupate de Atticus, Milo și Jasper.

Îmi amintesc când cercetam și eu sute de astfel de liste și topuri. Nu pentru primul nume, Ania, care era stabilit din liceu și de care sunt și acum extrem de îndrăgostită, ci pentru cel de-al doilea. Pe lista mea s-au găsit, la un moment dat: Ava, Tea, Ilinca, Lea, Leona, Katerina și Indira. Dacă aveam băiețel, primul nume era din nou clar, Vladimir, iar al doilea se învârtea între Dimitri, Nicolai sau Leon.

E atât de frumos să faci planuri de viitor de după o burtică ce-ți promite că miracolul lumii se va abate asupra ta. Este și o presiune implicată pentru că puiul tău s-ar putea să-ți ceară socoteală la un moment dat pentru numele pe care l-ai ales să-l poarte toată viața, dar dacă acesta are o istorie, o poveste în spate, cred că va fi mult mai ușor acceptat și însușit. Fiecare nume are o însemnătate, o greutate asupra lui și, se spune că uneori poate influența destinul pe care puiul îl va avea. De aceea îmi doresc ca Ania să știe exact cum a ajuns ea să fie numită așa, să știe că au fost dezbateri și aventuri și decizii luate, nu am pus pur și simplu degetul pe un nume dintr-o listă impersonală.

Domnul tătic a acceptat de la prima discuție pe care am avut-o în acest sens numele pe care-l doream eu cu atâta patos. În privința celui de-al doilea nu avea însă o doleanță clară. Asta până într-o zi când mi-a spus din senin: Carla, Carla îmi place mult pentru al doilea nume!

Am zâmbit pentru că în vremuri de demult, pe când eram doar o secundă mai măricică decât Ania, îmi numeau viitoarea fetiță Carla, prin toate păpușile pe care le primeam cadou. Uite aici o istorie de spus fetițului!

Dincolo de orice decizii însă, Ania Carla, noi vrem să-ți spunem că te iubim până la cer și-napoi de-un infinit de ori, atât de tare și de puternic încât destinul tău, cu atâta energie pozitivă în jur, nu poate fi altcumva decât minunat!

Sursa foto: mothersinsights.com

 

 

Un nume cu greutate din istoria familiei
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *