Iarna este anotimpul meu preferat și da, mă bucur acum că e iarnă cum trebuie afară. Chiar dacă au trecut deja sărbătorile și ziua mea. Îmi place că mă uit pe geam și văd zăpada așternută liniștită peste curte. Îmi place frigul care îmi arde obrajii când ies afară și-mi place căldura casei ce-mi oferă securitate și sentimentul de intimitate. Îmi place să plec zgribulită cu gândul că mă voi întoarce curând la confortul căminului meu.

Dar azi e 1 martie, prima zi de primăvară calendaristică, ceea ce nu bate deloc cu peisajul. Cu toate că iubesc iarna, mi-e dor și de primăvară, de acea primă rafală călduță care te trezește din hibernare, de iarba verde, de flori și de o viață adormită în frig.

Ai putea să te revolți și să te plângi că vremea de afară nu respectă perioada în care se află sau ai putea să te învelești mai bine în pături, să iei o cană de ceai în mână și o carte bună și să visezi la cât de puțin mai este până soarele își va intra treptat în drepturi.

Dragii mei, eu vă doresc un mărțișor trăit cu sufletul plin de iubire, fie că răzbate din mormane de zăpadă, fie că că a găsit deja calea să vă arate primăvara. Să vă simțiți iubiți și să apreciați fiecare moment al acestei fantastice și minunate vieți!

Sursa foto: https://alexandrone.wordpress.com

 

 

Un mărțișor confuzat de troienele de zăpadă
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *