Există un exercițiu care este destul de des folosit atunci când se încearcă să se creeze o legătură strânsă între membrii unui grup (chiar și în escapadele de team building) și care te îndeamnă să construiești încredere cu cei din jur, un exercițiu pe care noi îl jucam foarte des în copilărie: te lași să cazi în gol pe spate, având încredere că colegul sau prietenul tău te va prinde din zbor. E distractiv, e cu adrenalină și, de cele mai multe ori, cu final fericit, un exercițiu menit să sublinieze câtă încredere ești dispus să le acorzi celor din jur.

O condiție importantă a acestui exercițiu ar fi ca ambele părți implicate să știe de desfășurarea lui la acel moment.

Păpădia noastră duce acest joc la next level, bineînțeles.

Astfel, în timp ce mami adună cățelușii împrăștiați peste tot pe covorul din dormitor, Ania, cocoțată pe noptiera de lângă pat, se aruncă în gol către ea. Cu coada ochiului, mami zărește lansarea și prinde la timp puiul, evitând astfel dezastrul.

Sau: 

Fetițul, cocoțată pe spătarul canapelei, tati situându-se pe fotoliul ei mic și terestru de burete de la baza acesteia, ambii urmărind niște maimuțe haioase pe Youtube, plonjează curajoasă spre brațele nepregătite ale lui tati. Dezastru evitat cu jumătate de îmbrățișare și o pernă moale de aterizare.

Sau:

Mami privește gânditoare pe geam, planificând sarcinile acelei zile. Ania este cocoțată în fața ei, pe birou. Se aruncă însă cu precizie direct în brațele tremurânde instantaneu ale lui mami.

Unde, Doamne-Dumnezeule, am pierdut noi această încredere oarbă în cei din jur, sau măcar în una-două persoane din viața noastră? Cât de eliberator și minunat poate fi să simți așa ceva? Cum este să trăiești permanent cu convingerea că poți să te arunci oricât de departe pentru că este cineva, acolo, care te va prinde mereu? Sper din suflet ca puiul nostru să ne acorde mereu acest credit de încredere, chiar și după ce va afla că unii oameni sunt prea ocupați ca să te prindă. Poate că pentru unii dintre noi, așa este continuarea poveștii: nu-ți mai dorești să te prindă cineva dar vrei, cu toată ființa ta, să fii mereu acolo pentru cel mai iubit dintre pământenii tăi!

Sursa foto: social.eyeforpharma.com

 

 

Un exercițiu de încredere oarbă în ceilalți
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *