Pentru că este foarte bolnăvior, domnul Enzo stă în casă, la căldură și în proximitatea tratamentului medicamentos pe care trebuie să-l primească la opt ore. Asemeni unui bebeluș, ne va trezi noaptea că vrea să meargă afară să facă pișu, că îi e foame, că se plictisește sau ca să-i oferim pastilele. Eu sunt de serviciu ziua (a.k.a. angajat pentru păpădie și pentru domnul cățel, iar Florin intră în tură noaptea). Nu este foarte comod sau odihnitor dar alte soluții nu există.

La început, Ania a fost super încântată de această schimbare a situației. Dacă până atunci, avea parte doar de vizite ocazionale din partea Mashei sau a lui Pisi, a primit cu entuziasm prezența canină permanentă din preajma ei.

Treptat însă, lucrurile au început să se schimbe nițeluș. Mai întâi, domnul tătic a fost nevoit să abandoneze patul familiei încă de la ritualul de seară ca să se poată pune la dispoziția totală a marelui blând (asta în urma unui accident care s-a finalizat cu un pișu pe gresia de pe hol, întrucât i-a fost imposibil să mai aștepte să-și termine tati povestea și cântecelul de spus).

Apoi, fetițul a devenit iritată de faptul că mami eșuează în a se prezenta drepți la apel în fața puiului, motivând ba că trebuie să-i prepare mâncarea lătrătorului, ba că trebuie să-i administreze tratamentul.

Punctul culminant a fost atins atunci când, în mod inopinat, a dat buzna în cameră exact la timp ca să observe șocată un moment de tandrețe între mămică și cățel. Păi cum, mami, are mângâieri și vorbe dulci de oferit așa, oricărui nou venit?

A început atunci, în mod subtil dar caracteristic unei berbecuțe revoltate, să scape câte-o minge spre capul lui Enzo, să-l împingă pentru că nu are loc de el să se joace, să-l pocnească ușurel cu pumnișorul pe spate motivând că așa îl mângâie ea.

Am reușit să manageriem aceste situații, știm că nici ei nu îi este tocmai ușor, dar cred că dincolo de aceste izbucniri sporadice de gelozie, Ania învață o lecție extrem de importantă, a toleranței, a generozității, a empatiei și, prin exemplu viu, învață faptul că fiecare ființă din acest univers are drepturi și merită întotdeauna să fie respectată și iubită de cei din jur.

Sursa foto: www.mnn.com

Un Enzo atacat cu dragoste
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *