No, gata! Am traumatizat copilu’! Noi cu avânturile noastre academice. De parcă nu știam: cu cât știi mai puține, cu atât ești mai liniștit. Ne trebuie nouă educație, în loc să stăm cuminți acasă cu fetițul!

Domnul tătic și cu mine participăm la un curs menit să ne deschidă noi căi de explorare profesională. Cu acest scop, am pregătit păpădia pentru ce urmează să se întâmple:

-Mâine, mami și tati vor merge la un curs unde vor învăța lucruri interesante. Când vom veni acasă, o să-ți povestim despre ce am vorbit acolo. Tu vei rămâne cu Auri și Dorin acasă și te vei distra mega tare cu ei. Să ne povestești și nouă apoi ce-ați făcut voi împreună.

Lucrurile au mers ca unse. Ania mă informa periodic:

-Mami melge culs și tati melge culs și Ania stă cu Auli și Dolin acasă!

Deja mă felicitam în gând că nu am ales calea distragerii atenției. Fetițul e mare deja și e timpul să accepte niște realități. Putea ea pleca liniștită în vizită la Auri și Dorin, noi să plecăm la curs și când se întorcea acasă să ne găsească așteptând-o veseli, însă sinceritatea este extrem de importantă pentru mine iar păpădia trebuie să învețe să gestioneze și emoțiile negative

Prima dată când Ania a realizat că noi chiar am plecat de acasă (a.k.a. MAMI chiar a plecat de-acasă fără ea) a fost când a primit cadou de la Dorin și, ca de obicei, a dorit imediat să-și împărtășească bucuria cu mine. I-a fost reamintită atunci treaba cu plecatul la curs. Ceva dezamăgire dublată de nedumerire. Când Auri i-a cumpărat un ou Kinder și fetițul, ca de obicei, trebuia să vină să-mi împărtășească această informație,  nu a mai putut fi însă oprită și a venit să verifice cu ochișorii ei că într-adevăr, casa este lipsită de mami și de tati. După multe explicații și lămuriri, au plecat împreună pe stradă să ne aștepte venirea.

Încă de la telefon am fost certată, atunci când îmi explica serioasă cum a venit ea acasă și mami și tati erau plecați la curs. Reîntâlnirea a fost mai dulce ca după o săptămână de absență. Ca să nivelăm terenul acum când fericirea era în toi, i-am explicat Aniei că a doua zi mami și tati vor pleca din nou la curs dar vor veni repede acasă pentru a se bucura împreună cu fetițul.

La cina în familie ce a urmat am fost informați cu privire la desfășurarea evenimentelor următoare:

-Mami melge culs, Ania melge culs, tati stă acasă cu Auli și Dolin!

De atunci ne repetă încontinuu ce a decis ea că se va întâmpla. Ba mai și plusează din când în când cu un:

-Ania stă la blațe la mami și Ania melge culs și mami melge culs cu Ania!

ca să fie sigură că mami nu poate pleca la curs fără prezența minunatei ei fetițe.

Se pare că tati a învățat destul pentru viața asta și mai trebuie să stea și acasă. Unde mai pui că nu este nici suficient de matur ca să nu-i aibă pe Auri și pe Dorin pe post de babysitteri!

Sursa foto: depositphotos.com

 

 

Un curs cu avânturi academice la trei ani
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *