Am fost cu Ania la magazin să-i cumpărăm un cadou, ceva micuț ce își alegea ea de acolo. Recunosc că e o plăcere și pentru mine, deoarece eu sunt principalul partener de joacă al păpădiei, deci eram direct interesată de acest subiect. Suntem foarte norocoși pentru că fetițul se dovedește a fi extrem de selectivă în alegerea cadourilor și nu aleargă supărată dintr-un colț în altul al magazinului solicitând fără încetare toate jucăriile ce se găsesc acolo. Ba din contră, doamna de la magazin îi oferea tot felul de idei pe care însă Ania le respingea cu un strâmbat din nas. În final și-a ales o cutie cu cinci culori de plastilină și asta a fost tot. Eu însă parcă nu mă mulțumeam cu atât. Pe când eram gata-gata să renunț, dau cu ochii de o cutiuță pe care scria gelatină. Daaaaaa!!! Mai voisem o dată să-i cumpăr Aniei așa ceva (de Crăciun) dar până la urmă renunțasem că ar fi costat mai mult transportul decât cadoul în sine. Nu și acum. 

Această gelatină (pentru cine nu știe) e o substanță vâscoasă cu aspect de mucozitate și care mie mi se pare tare amuzantă. În plus, Ania are ocazia să se familiarizeze și cu alte texturi. Ideea mea a fost bună pentru că păpădia s-a distrat copios fie manevrând-o, fie lipindu-mi-o mie pe spate sau în păr, fie prelingând-o dintr-un recipient în altul, fie aruncând-o pe pereți.

Când a văzut pe ce pusesem mâna, doamna de la magazin, o drăguță de altfel, m-a avertizat:

-Ooooo, nu!! Nu o cumpărați că nu o mai scoateți de pe dulapuri și covoare. 

I-am zâmbit, i-am mulțumit dar am ales totuși să o achiziționăm. 

Cu această ocazie, las aici un inventar cu amprentele păpădiei care ne împodobesc nouă casa:

-plastilină întărită în covoare și colțișoare unde nu te-ai gândi că ar putea să ajungă

-mobile desenate cu creioane și acuarele sau vopsele în toate culorile

-pereți scriși cu pix, creioane, carioci și cretă

-abțibilduri cu pisici, căței, animale, patrula, spiderman, troli și specimene neidentificate lipite pe uși, mese, frigider, mobilă, jucării

-ojă împrăștiată artistic pe covorul din camera Aniei și de pe hol

-și acum, gelatină roșie întinsă pe pereți

Problema mea nu este că avem toate aceste semne ale existenței celei mai mari minuni din lume în casa noastră, problema mea este că nu știu dacă voi putea vreodată să mă despart de ele, atunci când păpădia va fi crescut și își va fi direcționat talentele artistice asupra unor suporturi menite pentru ele. Fiecare dintre aceste semne este un moment prețios în care Ania e decis să ne lase o amintire a exact acelei clipe. Nu știu cum am putut să trăiesc până acum trei ani într-o casă de oameni mari, ternă și plictisitoare, fără acest strop de veselie care aduce fericire în fiecare colțișor a ceea ce simțim noi a fi acasă.

Sursa foto: www.dreamstime.com

 

Un cadou cu implicații sentimentale
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *