7 aprilie 2015 a fost data estimativă a nașterii Aniei. Bineînțeles că păpădia nu urmează astfel de pronosticuri și a decis singură că 31 martie este o zi minunată pentru un astfel de eveniment miraculos.

Doi ani mai târziu, în 7 aprilie 2017 am lansat blogul.

Au fost câteva evenimente care m-au îndemnat și impulsionat să fac acest pas:

-puțin după ce s-a născut Ania, a decedat definitiv laptopul în care aveam strânse toate amintirile neîmpărtășite cu ceilalți din cea mai frumoasă perioadă din viața mea de până atunci: poze, gânduri pentru păpădie, detalii din evoluția sarcinii, povestea nașterii fetițului scrisă chiar din patul de spital.

-am început apoi să adun în telefon cele mai importante date legate de Ania ca bebeluș: primul zâmbet, primul dințișor, prima febră, etc. Ați ghicit, a decedat și acesta. Cu siguranță aveam o problemă cu securizarea informațiilor și aveam nevoie de un plan nou care să le mențină în timp.

-nevoia mea de a exterioriza prin scris toate trăirile intense ce mi-au luminat viața de la apariția păpădiei.

-dorința de a-i oferi Aniei o imagine despre cât de importantă, iubită și dorită a fost și este în viața noastră.

-familia, prietenii și cunoștințele care mă impulsionau să scriu într-un cadru mai extins decât pagina mea de facebook.

-provocarea de a-mi testa abilitatea de a scrie zilnic câte ceva (o pasiune neexplorată până atunci).

-într-o perioadă când timpul meu îi este aproape exclusiv dedicat păpădiei, nevoia de a socializa cu prietenii. Chiar dacă direcția este mai mult unilaterală, dinspre mine spre ei, măcar avem mai mult timp când ne întâlnim sau vorbim la telefon să povestim despre ce se întâmplă în viețile lor.

Astăzi se împlinește un an din Jurnal pentru Ania, un an care m-a dezvoltat pe plan personal, care mi-a limpezit gânduri, care m-a făcut înțeleasă, care mi-a adus prieteni în viață pe care altfel nu știu dacă i-aș fi cunoscut și, m-ai presus de toate, un an în care povestea vieții noastre rămâne mereu aici prezentă pentru nostalgii, doar pentru a se putea bucura mai tare de tot ceea ce urmează.

La mulți ani, oameni buni și dragi și frumoși! Vă mulțumesc că ne sunteți prezenți! De-abia aștept să ne bucurăm cu toții de aventurile care urmează drumului nostru împreună!

 

Un an din Jurnal pentru Ania
Tagged on:             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *