De multe ori, nouă ni se întâmplă lucruri la care nu ne-am gândit sau pe care nu le-am anticipat dar pe care le îmbrățișăm și le facem ale noastre ca și cum, în secret, demult așteptam un asemenea moment.

Așa e și cu noul nostru acvariu care a venit de nicăieri, primit în dar de la cineva. Am mai avut parte de peștișori în viața păpădiei însă nu așa cum ar fi trebuit: într-un acvariu bol micuț, fără îmbunătățiri, care nu le-a oferit șanse prea mari la o viață îndelungată și îmbelșugată.

De data aceasta însă avem un acvariu spațios, de 60 l capacitate, luminat, venit la pachet cu un filtru ce are și pompă de aer, niște roci de diverse mărimi (vulcanice, am înțeles), cu trei săculeți cu nisip și pietriș de diferite dimensiuni, cu două pietre învelite în mușchi verzui și cu un încălzitor care, însă, din nefericire, a decedat din prima zi și cu o serie de informații utile.

Întreaga familie a participat intens la pregătirile ce preced popularea acvariului cu pești: aranjarea nisipului și pietrișului, a rocilor, a pietrelor cu mușchi, montarea filtrului și umplerea bazinului cu apă, operațiune executată de domnul tătic dar privită cu interes de noi două, de parcă asistam la facerea lumii.

Odată pus filtrul în funcțiune, apa bolborosind pe limba ei, lumina creând în fața noastră imagini din adâncuri, ne-am postat toți trei în fața acvariului gol, fascinați și minunați de așa grozăvie, așteptând parcă, din clipă în clipă, să apară dintr-un colțișor, vreun pește rătăcit în acest colț de lume. Dar pentru că filtrarea apei și atingerea temperaturii optime pentru peștișori, durează aproximativ trei zile, se pare că aveam ceva vreme de așteptat.

Între timp, un păianjen extrem de atașat de acest acvariu, se pare, încerca să ne distreze cum putea el mai bine, poate-poate ne determină să începem pregătirea unui mediu fericit și pentru un domiciliu al lui. Ceea ce, nu ar fi chiar așa de extraordinar de neînchipuit, dacă e să ne luăm după cei trei căței, o pisi, cele două păsărele, ocazionalele găini, furnicuțe, muște, melci și acum, iacă-tă, și peștișori.

Un acvariu fericit și noua lume a păpădiei
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *