Pentru că deja avem fetiț mare de trei ani și aproape o săptămână, avem și tradiții care sunt duse cu noi de la sărbătoare la sărbătoare. Dacă în decembrie îi strigam lui Moș Crăciun zilnic prin geamul întunecat ce cadouri neprețuite ne dorim de la el, a venit acum timpul Iepurașului de primăvară să fie înștiințat prin geamul însorit cu privire la doleanțele noastre.

-Iepulașule, vleau pe Letili (Rarity) și Twilight Sparkle și Pinky Pie și Ryder să aduci! Ai îțeles, iepulașule??? Bine?? Da!!!, își dă tot păpădia răspunsul pe care îl aștepta.

Amuzată dar nițeluș cam leneșă în dimineața aceasta, o rog pe Ania să ceară și pentru mine o pereche de pantofi. 

-Mami aduci pacucu, Iepulașule! Bine, paaaaa!!! și-i trimite o pupă cu mânuța prin văzduh. 

Continui jocul și-l întreb pe tati care se pregătește să plece ce își dorește să primească de la Iepuraș. Nu știe încă, dar promite că se va decide astăzi.

Informatorul nostru de serviciu își îndeplinește atribuțiile, strigând din nou spre cer:

-Tati nu tie cadou, Iepulașule. Daa?? zice puțintel cam nedumerită.

Cu legătura încă deschisă spre urecheat în privința cadoului lui tati, ne vedem mai departe de ale noastre și discutăm despre lista de cumpărături pe care tati trebuie să o materializeze:

-Să nu uiți să iei apă, pâine, mere, lămâi și pulpe de pui.

Păpădia însă nu e încă pregătită să renunțe la tradiții așa că plasează niște extra sarcini pentru Iepurașul care, se pare, scăpase prea ușor:

-Iepulașule, cumpeli apă, pâine, mele șiiii … și ce, mami???

Mda, adevărul este că nu i-ar strica niște extra puncte urecheatului ca să se mai apropie puțin de bucuria lui Moș Crăciun. Așa că, Iepurașule, dacă ai putea să le și livrezi la ușă și neapărat astăzi, că tot nu ți-ai început încă treaba prin lume deci nu ești prea ocupat, ar fi tare drăguț din partea ta!

Sursa foto: steemit.com

 

 

 

Tradiții perpetuate din an în Paști
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *