Mi-am asumat de când am acceptat să o luăm pe Masha că nu îmi va fi ușor singură cu două fete. În general, iubirea plutește în aer dar mai apoi…

Micuța patrupedă tocmai și-a descoperit colțișorii pe care tot încearcă să și-i ascută în cărnița moștenitoarei supreme, ceea ce generează o serie de țipete ascuțite urmate de vocea mea:

-Masha, las-o pe Ania în pace!

Păpădia știe de la cățeii mai mari că atunci când plâng sau se tânguie, trebuie să-i mângâiem și să le spunem dragă-dragă.

Când se enervează pe Masha sau când se plictisește, Ania are obiceiul să o zguduie nițeluș mai tare. Patrupeda vine spre mine tânguindu-se de sor-sa. Atunci apare Ania cu un chip duios care-i spune dacă-dacă, în timp ce o mângâie. Cum spuneam, tough love! Nu știi niciodată dacă te lovește sau dacă te iubește!

Cea mai mare problemă apare însă, ca în orice relație, din cauza geloziei. Ania se joacă liniștită cu jucăriile ei. Vine Masha spre mine cu chef de joacă și începem să tragem amândouă de o minge. Păpădia ne privește cu coada ochiului, aparent dezinteresată.

Obosită, Masha mi se așează în brațe. Ania aruncă rățoiul din mână și vine să se cuibărească și ea în brațele mele. Mă pupă pe obraz. Îi zâmbesc și o pup înapoi. Masha mă prinde de tricou și începe să-l roadă încetișor ceea ce, se pare, este dincolo de puterile de acceptare ale păpădiei. Se dă jos nervoasă, o apucă pe Masha de gât și o trântește la locul ei de somn, pe perna de sub masă. Se scutură pe mâini satisfăcută, mi se așează din nou în brațe, mă strigă cu cel mai dulce glas: ”maaaamiii” și mă pupă pe gură. O strâng la piept și o sărut. Știu că cel mai greu lucru pentru ea acum este să mă împartă. Cu orice sau cu oricine.

Dacă vreți să vă faceți o idee despre cum va reacționa ”cea mare” dacă va mai avea o surioară sau un frățior, luați-i un cățeluș. Nu spun că v-ați răzgândi dar cel puțin ați ști la ce să vă așteptați. N-ar strica nici dacă ați avea multe perne întinse pe jos prin toată casa!

Sursa foto: https://www.123rf.com

 

 

Tough love sau dragoste cu năbădăi
Tagged on:                                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *