Eu nu prea le am cu gătitul dulciurilor. Ador să le mănânc dar prefer să le facă altcineva. Situația începe să se cam schimbe de când cu domnișoara păpădie. Cum dulciurile din comerț nu sunt o opțiune acceptabilă pentru Ania, de Sfânta Ana, ziua fetițului, am găsit momentul perfect să să-mi pun în practică intențiile.

Navigând pe net printre bucătari de tot felul, am găsit această rețetă de tort raw-vegan, ultra simplă, rapidă și sănătoasă.

Am descoperit astfel uleiul de cocos și am citit despre beneficiile acestuia. Este excelent și pentru gătit deoarece compoziția lui rămâne neschimbată la temperaturi ridicate. Are o textură solidă, mai degrabă asemănătoare untului, devenind lichid la temperaturi peste 24 de grade C.

Ingrediente:

Pentru blat:

-80 g nuci măcinate

-80 de grame migdale măcinate

-160 de g curmale moi, fără sâmburi

-4 linguri ulei de cocos

Pentru cremă:

-8 banane mari coapte

-200 g de afine

-4 linguri de ulei de cocos topit

Pentru sosul de ciocolată:

-4 linguri ulei de cocos topit

-4 linguri de miere

-4 linguri de cacao

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele pentru blat într-un blender până devin de consistența unei paste. Se presează bine cu o lingură pe fundul unei forme cu diametrul de 20 de centimetri și se bagă la frigider pentru a se întări blatul.

Se amestecă toate ingredientele pentru cremă într-un blender, se toarnă peste blat și se bagă la congelator pentru câteva ore.

Tortul se scoate cu o jumătate de oră înainte de a fi servit.

Ingredientele pentru sosul de ciocolată se amestecă bine și se toarnă peste tort. Ținut la frigider în forme amuzante, acest sos  se transformă într-o delicioasă și sănătoasă ciocolată de casă.

Când dai peste astfel de rețete, nu poți să nu iubești raw-veganii.

Ca să o citez pe Ania, acest tort este cu siguranță ”bun-bun”! Se recomandă să se ”ciocnească” câte o felie de tort răcoros într-o după-amiază dulce și însorită de septembrie!

Poftă bună!

 

 

Tort raw-vegan cu banane și nuci
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *