Desenele mele preferate animate când eram micuță erau Tom și Jerry. Se poate să aibă asta ceva de-a face și cu faptul că erau singurele pe care le vedeam, pentru Mihaela eram prea micuță, dar sunt și teribil de amuzante și de bine realizate.

Ca orice părinte care se respectă, am încercat să-i insuflu acest interes și păpădiei. Fiind fiică-mea, ar trebui să existe o predispoziție spre aceleași plăceri ca și ale mele, nu?! Ei bine, nu! Ania o dădea înainte cu Patrula cățelușilor și cu poneii ei magici.

La anumite intervale de timp, căutam iar pe televizor Tom și Jerry. Fetițul era atentă câteva minute apoi se întorcea spre mine ca și cum mi-ar fi făcut o favoare și mă întreba îngrijorată:

-Și acuma punem Patrula, mami, da???

Diminețile mele sunt nebune de agitație, am mai povestit asta, ceea ce le face pe acestea să fie aproape în întregime împărțite între fetiț și tătic. După ce mi-am terminat sportul într-o dimineață și mă îndreptam spre duș, aud din dormitor genericul binecunoscut de la Tom și Jerry. Arunc o privire: tătic și păpădie, îmbrățișați în pat, atenți la giumbușlucurile din televizor, printre hohote nestăpânite de râs zgomotos. Câteva dimineți la rând, am asistat la aceeași imagine.

Când însă tati a venit acasă cu o periuță de dinți al cărei mâner este transformat într-un Tom foarte convingător, mi-am spus că fetițul va întreba imediat unde este periuța ei cu Chase. Am avut însă surpriza plăcută să remarc cum Ania a rămas strâns atașată de periuță ”două zile!„ întregi. Le-a arătat-o cățeilor, pisicii, păsărelelor și întregii familii, m-a tras de mână când era timpul de spălat pe dințișori, a mâncat cu ea în mână,  a adormit cu ea în brațe și a fost primul lucru pe care mi l-a cerut când s-a trezit. 

Poate că Tom și Jerry nu or fi fost destinate să fie ale mele și ale păpădiei însă mă bucur că le împarte cu tăticul ei. Așa un show e păcat să nu fie urmărit de puică. 

Cea mai bună parte din această poveste, știți însă care este? Tom și Jerry au doar două personaje principale, ceea ce în materie de jucării, ne situează și pe noi, în sfârșit, în avantaj. Lui tati nu-i va mai fi atât de greu să găsească seria completă iar eu pot acum să găsesc mult mai ușor evadații de sub paturi și dulapuri. E o situație de win-win pentru toată lumea.

Sursa foto: en.wikipedia.org

 

 

Tom și Jerry cu fetiț și tătic
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *