Timpul meu este extrem de prețios și este dedicat, în special păpădiei. Deși îmi place mult să gătesc și mă lansez uneori în executarea unor preparate minuțioase și sofisticate, de cele mai multe ori, caut variante rapide, care pot fi realizate cu un pui atașat în brațe și care nu necesită o atenție sporită.

În aceste condiții, airfryerul mă ajută mult, pentru că avem parte de prăjeli sănătoase și gata imediat, cu foarte puțin ulei, spre deloc și solicită maxim o privire aruncată în cele aproximativ 20 de minute când își face singurel treaba.

Dar cum nu poți mereu să mănânci doar prăjeli, oricât de delicioase ar fi ele, deseori apelez și bunul prieten cuptor.

Așa a apărut și tocana aceasta de pui cu mazăre. Am așezat frumușel toate ingredientele laolaltă, spre o bună conviețuire și le-am lăsat în treaba lor la cuptor, să se împrietenească între ele. Minim efort, maximă satisfacție gustativă. Așadar:

Ingrediente:

-6 ciocănele de pui

-500 g mazăre

-1 ardei kapia

-2 cepe medii

-5 căței mari de usturoi

-1 legătură de mărar

-2 linguri ketchup (de casă)

-1 linguri zarzavat pentru ciorbe conservat

-250 ml bulion

-50 ml vin sec

-cimbru uscat după gust

-3 foi de dafin

-o linguriță de boia dulce

-sare și piper după gust

Mod de preparare:

Ceapa, ardeiul și usturoiul se spală, se curăță și se taie cubulețe. Într-un vas termorezistent încăpător, se pun toate ingredientele: ciocănelele de pui, legumele tocate, mazărea (eu am folosit din conservă și am pus-o cu tot cu saramură), mărarul tocat, zarzavatul pentru ciorbe, vinul, bulionul, ketchup-ul și condimentele (sare, piper, boia dulce, cimbru, foile de dafin).

Se completează cu apă (dacă este necesar), se amestecă să se omogenizeze și se acoperă cu un capac sau cu folie de aluminiu.

Se bagă la cuptor, la foc mic (150 de grade C) pentru cel puțin 2 ore (ultima jumătate de oră, descoperită).

La servire, poate fi îmbogățită cu o lingură de smântână.

Poftă bună!

Tocană leneșă de pui cu mazăre la cuptor
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *