Toamna aceasta a venit brusc, de pe-o zi pe alta. Azi la 6 era vară, mâine dimineață, toamna arăta de parcă nu plecase niciodată. Ceea ce, pentru majoritatea oamenilor, nu reprezintă o problemă. Însă atunci când ai acasă o păpădie cu toleranță crescută la frig și răcoare, ce toată vara a umblat despuiată în maxim un chiloțel, încearcă tu să-i explici cum îi cu toamna și cu hainele pe care va trebui de-acum să le poarte mai des.

În toiul verii, când câțiva nori răzleți se mai adunau uneori pe cer în încercarea de a produce doi-trei stropi de ploaie, fetițul și-a găsit singurică o soluție pentru ei. Salvarea consta în Rainbow Dash, un ponei albastru din My little pony, ce are ca însemn sfânt pe coapsă un curcubeu, un fulger și un norișor, preocupat, se pare, de starea vremii. Ania l-a învestit cu puteri supreme atunci când norii întunecau nițeluș soarele dorit de pui, invocându-l de fiecare dată:

-Stai, mami, să vezi, că acum vine Rainbow Dash și suflă pe norișorii și vine iar soarele pe cer!

Ceea ce, aproape de fiecare dată, se și întâmpla (nu faza cu Rainbow Dash, faza cu soarele 😀 ).

Trezită brusc într-o toamnă puternică, păpădia a început să se îngrijoreze de starea prietenei ei animate:

-De ce nu mai vine Rainbow Dash să sufle pe norișori, mami?

No, găsește-i acum explicații:

-Păăăăăăăi, poate că vrea să o ajute pe Apple Jack la culesul merilor. Știi ce livadă mare are Apple Jack și siguuuuur, prietena ei s-a gândit că are nevoie de ajutor! Poate de aceea nu mai are timp să se ocupe acum și de soare.

-Și cine mai suflă pe norișori, mami? Pinkie Pie???

-Aaaaa, nu cred! Știi cum e Pinkie Pie înnebunită cu petrecerile: cred că deja a început să o organizeze pe cea de Halloween.

-Bineee!! Dar Twilight Sparkle???

-Twilight cred că e ocupată acum cu magia Crăciunului. Prepară niște formule fantastice pentru Seara Sfântă!

Zâmbește ghiduș si continuă tirul întrebărilor:

-Fluttershy ce face, mami?

-Păi Fluttershy cred că pregătește animăluțele pentru iarnă: le face curat în bârlog și în vizuine și le spune să își adune mâncare pentru la iarnă!

-Dar Rarity?? Suflă ea pe norișori?

-În niciun caz cu câtă treabă are ea acum: trebuie să croiască hăinuțe groase pentru toți poneii, ca să nu le fie frig acum că afară e mult mai rece de când soarele e mai tot timpul acoperit de nori. Ceea ce va trebui să faci și tu: să îmbraci mai multe hăinuțe pentru că a venit toamna deja, iubire și afară e mult mai răcoare!

Mă privește nemulțumită și evită un răspuns:

-Dar Spike ce face, mami?

-Păi îl știi pe Spike cum e: sigur, în loc să alunge norii, ar scăpa o flacără din gurița lui de dragon și le-ar da foc acestora. În plus, are treabă să o ajute pe prietena lui cea mai bună, Twilight Sparkle.

Am epuizat toți poneii importanți și toamna asta tot nu dă semne să cedeze. Eu stau în continuare cu hanoracul micuț în mână, încercând să conving puica să-l îmbrace:

-Ce zici? Iei hanoracul pe tine?

-Stai, mami, așa! Eu mai alerg mai sus și mai jos, mai la stânga și mai la dreapta de una, două, trei, șapte, nouă ori și dup-aia vine iar soarele, o să vezi, mami!

Pe mine m-a convins pentru că, deja, simt că ziua aceasta e mult mai luminoasă decât promitea de dimineață!

Sursa foto: derpibooru.org

 

 

Toamna unui Rainbow Dash preocupat de mere
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *