Nu m-am grăbit niciodată cu antrenamentul la oliță și motivele le-am mai postat într-un text mai vechi. Am lăsat lucrurile să curgă firesc, oferindu-i Aniei opțiunea dar lăsând-o pe ea să decidă când dorește să înceapă această etapă.

Din 20 august anul trecut și până acum, lucrurile au rămas relativ asemănătoare. Doar seara la culcare am inserat în ritualul nostru timpul pentru oliță, în rest apelând în continuare la scutece. Recunosc că dacă m-aș fi străduit nițeluș mai tare aș fi reușit să accelerez puțin acest proces dar uneori mă uimesc și pe mine cu comoditatea mea. 

În ultima perioadă, semnele că păpădia este pregătită pentru acest pas erau mai mult decât evidente. Când este vorba de caca, fetițul scoate pe toată lumea afară din cameră ca să se poată concentra în intimitate, deci nu putem vorbi despre vreo situație de care să nu avem cunoștință când apare. Mai nou însă și pișul în scutec era făcut din poziție ghemuită, întocmai cum este necesară atunci când apelezi la oliță. 

Eu însă așteptam în continuare vara cu căldurile ei, cu hainele ușoare și posibilitatea de mici accidente care să fie reparate rapid și eficient. 

Ania nu este însă copilul care să se ghideze după deciziile mă-sii așa că, odată cu nou descoperita pasiune a exhibiționismului a apărut și refuzul de a mai purta scutec. Uneori mă mai lasă să i-l pun doar pentru a și-l putea scoate singură atunci când un pișu cere urgent compania oliței.

Nici măcar seara la culcare nu acceptă scutec, dându-ne astfel nouă oportunitatea de a experimenta și primul udat de pat, atunci când, răpuși de oboseală, am adormit și eu și Florin în loc să bâjbâim prin întuneric în încercarea de a potrivi ușurel un scutec fără a deranja somn de păpădie.

Și uite așa am mai elucidat un mister: nu, copiii nu vor ajunge la adolescență purtând în continuare scutece dacă mă-sa ori ta-su nu-i forțează să le scoată ci chiar, uneori, le dau un impuls părinților care se agață de orice ca să prelungească puțin ideea că prezența unui bebeluș încă luminează căminul lor. 

Sursa foto: www.mom365.com 

 

 

Timpul pentru oliță în ritmul păpădiei
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *