Three billboards outside Ebbing, Missouri este un film apărut în noiembrie 2017, deja câștigător al Globului de Aur pentru dramă, cu mari șanse de a fi nominalizat și pentru Oscar (în 23 ianuarie se anunță nominalizații și în 4 martie va fi ceremonia de pe covorul roșu), pe care, dacă aveți ocazia, tare vi-l recomand să-l vedeți.

Ideea filmului e centrată pe cât de departe merge o mamă care și-a pierdut în mod tragic fiica, pentru a afla cine este ucigașul și violatorul acesteia.

Deși este clasificat ca dramă, dincolo de firul tragic al întâmplărilor, vă asigur că veți găsi multe momente teribil de amuzante, personaje colorate, vieți pustii, durere, putere, speranță, curaj.

Regizorul și scriitorul filmului  Three billboards outside Ebbing, Missouri este londonezul Martin McDonagh, câștigător al premiului Oscar pentru short filmul Six Shooter în 2004 și câștigător al Globului de Aur pentru scenariul lui Three billboards outside Ebbing, Missouri, în 2018. Alte scenarii scrise de el sunt pentru filmul In Bruges, 2008 și Seven Psychopaths, în 2012, ambele cu Colin Farrell.

Dacă nu vă convinge nimic până acum să vizionați acest film, vă spun cu certitudine că Frances McDormand  va reuși să vă impresioneze. Este actrița principală și  reușește o performanță magistrală în conturarea personajului ei. Frances este câștigătoare a premiului Oscar în Fargo, 1996, nominalizată încă de trei ori pentru acest premiu în 1989, 2001 și 2006 și câștigătoare a Globului de Aur în 2018 pentru rolul din Three billboards outside Ebbing, Missouri.

Cu un titlu lung și greu de reținut, plin de conținut și substanță, amuzant și antrenant, cu o Frances McDormand într-una din cele mai bune performanțe ale sale, Three billboards outside Ebbing, Missouri va găsi cu siguranță o cale să vi strecoare pe sub piele.

S-aveți poftă la vizionat!

Sursa foto: http://gonewiththetwins.com

 

 

Three billboards outside Ebbing, Missouri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *