Una dintre calitățile mari pe care le văd la mine este că îmi iubesc viața așa cum e. Mă atașez de tot ce o reprezintă și asta cred că este una dintre principalele condiții ca să atingi fericirea.

Spre exemplu, sunt atașată inclusiv de telefonul meu, așa, cu ecranul spart în vreo 5 locuri, vechiuț sau cum o fi, ros de vreme și de mânuțe fermecate, plin de jocuri colorate pentru păpădie. Florin se oferă să mi-l schimbe dar mie mi-e drag de el și n-aș prea vrea. Sunt prea multe amintiri dulci care ne leagă.

Poate și datorită faptului că este mai mult telefonul Aniei decât al meu. Ca urmare a acestui fapt însă, într-o zi, încărcat cu aplicații descărcate de fetiț și scăpat în cap încă de vreo două ori, telefonul meu a cedat și a refuzat să mai funcționeze. A urmat atunci o vizită urgentă la reparat.

Ca să putem comunica cu exteriorul din lumea noastră magică, Auri ne-a oferit un telefon pe care ea nu-l mai folosea. La reîntoarcerea vechiului și dragului telefon reparat, bunica Aniei a decis să i-l ofere fetițului cadou pe al ei „să aibă și puiul unul pe care să-și pună câte jocuri vrea”.

O să spuneți că suntem nebuni cu toții și că păpădia mea nu are nevoie de telefon la 4 ani. Dacă vorbim de nebunie, aflați atunci că i-am luat și o cartelă păpădiei pe care are (deocamdată) doar două numere importante: mami și tati.

Telefonul meu însă pare să respire mai ușurat acum. Parțial, cel puțin, pentru că eu tot nu mă îndur să șterg jocurile Aniei de pe el.

Da, știu, tehnologia e bau-bau și strică toți copiii de cap. Lăsând la o parte faptul că tehnologia a învățat-o pe fii-mea să vorbească în engleză încă de la doi ani, la vreo săptămână după ce a primit telefonul ei propriu și personal, a venit Ania la mine să mă roage:

-Mami, îmi dai telefonul tău, te rog, să mă joc cu My little pony pe el?

-Dar, iubire, ai telefonul tău acum, ai uitat?!

-Ania, râzând în hohote:

-Ai dreptate, mami, am uitat complet de el!

Pam-pam!

Până la urmă poate totuși nu depinde totul de tehnologie, poate și implicarea noastră blândă și responsabilă în viețile copiilor noștri îi ajută pe ei să se dezvolte armonios și echilibrat și să știe să discearnă, atunci când nu sunt bariere, între ce au nevoie și ce vor cu adevărat!

Sursa foto: www.shutterstock.com

Telefonul Aniei și tehnologia asta modernă
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *