Nu am fost niciodată atrasă de telefoane mobile, smartphone-uri, tablete sau altele din neamul lor. Eu am nevoie de ecranul generos al unui laptop pe care să pot scrie, juca unele jocuri (hidden objects, Sims) și viziona toate filmele de care am chef. 

Când am un telefon nou încerc să-l cunosc. Îl butonez, îi încerc puterile, îmi descarc aplicații de care în câteva zile voi uita, apoi instalez jocuri pentru păpădie și uit de el aproape complet.

Nu sunt mare fană nici de scris mesaje (excepție fac cele care conțin cuvinte de genul: apă, cartofi, lapte, pâine …). Nu cunosc limbajul acesta la modă cu mult k utilizat iar tastatul meu se reduce la un deget arătător care se apleacă încetișor spre literele micuțe, pentru a se îndepărta apoi spre a-și admira opera mândru, până la următoarea literă tastată.

De conversații lungi și relaxante la telefon, foarte rar am timp. Acum e mai mult un schimb scurt și concis de informații, în timp ce spăl un vas ori descâlcesc, printre țipete, un păr de păpădie.

Singura utilizare extrem de plăcută și benefică este fotografierea puicii. Nu umbli prin casă sau în parc cu un aparat performant de fotografiat agățat la gât, dar telefonul îl ții mereu aproape, gata să surprindă un moment pe care vrei să-l porți cu tine toată viața.

În rest, nu cunosc mărcile de telefoane, darămite modelele, nu știu fiecare ce face sau cât de mult poate să gândească în locul meu și nici nu mă interesează. Singurele mele pretenții în acest domeniu sunt să aibă o cameră bună (asta intră în responsabilitățile lui Florin să o aleagă) și să fie alb sau roșu.

Așadar, telefonul meu este în mare parte din timp, folosit de fetiț. Ba mai nou, domnul tătic și-a instalat nu știu ce joc pe el pe care trebuie să-l verifice constant. Bineînțeles că are și el telefon dar acolo are alte jocuri care, pare-se, nu se suportă cu ăsta exilatul.

Așa că, eu și telefonul meu ne-am înstrăinat extrem de mult în ultima perioadă. Când mi se mai face dor de el, îl mai strig cu speranță.

Mi se răspunde de regulă fie:

-Ți-l dau în două minute, numai să termin bătălia asta!

Fie:

-Ăsta-i telefonul lui Ania, mami!!!

Aștept așadar să mă fac și eu mare odată! Poate atunci o să am permisiunea unui telefon numai al meu!

Sursa foto: betanews.com

 

 

Telefoane înstrăinate printre păpădii și bătălii
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *