Orice jucărie nouă, oricât de micuță, este adoptată imediat de fetiț ca parte din familie, i se face inițierea, este purtată peste tot, i se explică cum funcționează lucrurile și este iubită și drăgălită neîncetat.

Așa s-a întâmplat și cu Applejack, poneiul portocaliu din My little pony, care iubește merele și viața la fermă, care nu se teme de provocări și pe care mami și tati îl confundă cu un băiețel, în principal din cauza numelui, deși el este fetiță toată ziua și toată noaptea.

Invitată să meargă în vizită la Auri și la Dorin, Applejack bineînțeles că o însoțește pe păpădie în aventurile ei.

După vreo oră, petrecăreții se întorc în curte să se bucure de soarele de primăvară. Atunci a aflat și mami despre tragedia care s-a abătut asupra lor: a dispărut Applejack. Nimeni nu știe pe unde s-a pierdut. Se organizează echipe specializate de căutare: mai întâi Auri, apoi Dorin, apoi Ania cu Auri și, la final, se scoate artileria grea și pleacă în misiune experții în căutări, antrenați zilnic de asemenea încercări, mami și Ania. Rezultatul însă rămâne același: nici urmă de Applejack, de parcă ar fi intrat în pământ.

Odată cu lăsarea serii, căutările încetează. Mami, o bună cunoascătoare a obiceiurilor de ponei, presupune că domnișoara Applejack a dorit să facă singurică o excursie în teritoriu, ca să se familiarizeze cu împrejurimile. Se știe doar ce curioasă și hotărâtă este ea.

Ipoteza este acceptată și, în continuare, programul se desfășoară normal: cină, lăptic, desene, spălat și plecat spre somnic.

Când intrăm în dormitor însă, să vezi minune ce s-a întâmplat: Applejack ne privea fericită prin fereastra încă deschisă. Tati o bagă repede în dormitor, ca să nu-i fie frig.

Regăsirea cu păpădia a fost emoționantă și veselă:

-Applejack, te iubesc! Mi-a fost atât de dor de tine! Știi, mami, că Applejack a rămas singurică în curte și plângea încetișor: unde e Ania? unde e Ania? Și apoi s-a urcat pe geam și m-a așteptat aici să vin eu la culcare! Gata, gata, Applejack, sunt aici lângă tine, să nu-ți mai fie teamă că am eu grijă de tine! Te iubesc, Applejack!

Nu știu, zău, ce-am făcut atâta bine ca să merităm un fetiț așa de minunat ca Ania!

Sursa foto: http://www.fanpop.com

Teama lui Applejack și iubirea păpădiei
Tagged on:                                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *