Această tartă cu pește și ceapă este un aperitiv foarte gustos și extrem de ușor și rapid de făcut. Din puține ingrediente pe care le aveți la îndemână, pare mult mai fandosită decât este în realitate.

Mi-a luat mai mult să spăl vasele decât să o prepar pentru că da, eu toc ceapa mărunt doar în robot. Talentele mele culinare pică întotdeauna testul cepei mărunțite fin. În rest, la amestecat cantități date sunt expertă! 🙂

Rețeta este a Laurei Adamache pe a cărei carte cu 300 de rețete pentru bebeluși și copii, am achiziționat-o cu succes.

So, să purcedem!

Ingrediente:

-2 conserve de ton

-3 ouă

-75 g amidon de porumb

-100 ml lapte

-1 ceapă mică

-1 plic praf de copt

-2 lingurițe zeamă de lămâie

-sare, piper

Mod de preparare:

Conservele de ton se scurg bine și se pun într-un vas. Peste pește se adaugă amidonul, ouăle, ceapa tocată foarte mărunt, laptele și se amestecă totul până se omogenizează. Praful de copt se dizolvă în zeama de lămâie și se amestecă în compoziție. Condimentați cu sare și piper.

Așezați aluatul într-un vas tapetat cu hârtie de copt și introduceți-l în cuptorul preîncălzit la 180 de g C până când se încheagă și se rumenește deasupra (aproximativ 45 de minute).

E foarte gustoasă atât mâncată caldă, proaspăt scoasă din cuptor cât și după ce s-a răcit. Eu mănânc această tartă cu un sos răcoritor de iaurt: 250 g iaurt grecesc se amestecă cu 2 căței de usturoi tocați, o lingură de ulei de măsline, 1 lingură de zeamă de lămâie, o lingură rasă de mentă, sare și piper după gust.

Poftă bună!

 

 

Tartă cu pește la cuptor și sos de iaurt
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *