Rețeta aceasta de tartă este excelentă pentru aperitiv de petreceri. Mega simplă de preparat și ultra rapidă. Am preluat-o de pe site-ul Laurei Adamache și bine am făcut.

Ingrediente:

-250 g de făină (eu am folosit de secară)

-10 g drojdie proaspătă sau 4g drojdie uscată

-150 ml apă călduță

-1/4 linguriță rasă de zahăr

-1/2 linguriță rasă de sare

-8 felii subțiri de cașcaval

-6 felii subțiri de șuncă sau prosciuto

-2 linguri ulei de măsline

-1 lingură sare grunjoasă

-1 lingură rozmarin

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în apa cu zahăr și se pune peste făină. Se frământă un aluat până devine nelipicios (mai adăugați apă sau făină dacă este necesar). Când aluatul de tartă prinde consistență, se adaugă sarea și se mai frământă puțin. Se acoperă cu folie alimentară de plastic și se lasă la dospit cca o oră sau până își dublează volumul.

Împărțim apoi aluatul în două părți egale și îl întidem în două foi aproximativ rotunde, de cca 5 mm grosime.

Așezăm o foaie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Distribuim feliile de cașcaval uniform pe suprafața foii, așezăm deasupra feliile de șuncă și cea de-a doua foaie. Presăm puțin marginile peste foaia de dedesubt dar cele două nu trebuie să se lipească etanș. Cu o rotiță de tăiat pizza împărțim aluatul în pătrățele de cca 4×4 cm (pătrățelele nu trebuie să se separe între ele).

Ungem tarta cu ulei de măsline și presărăm deasupra sare grunjoasă și rozmarin. O băgăm la cuptorul preîncălzit la 200 de grade C pentru 20 de minute (până este rumenită deasupra).

Eu am făcut această tartă lângă o porție de carbonara pregătită în timpul liber rămas cât dospea aluatul. Ca desert, mă așteptau în frigider două brownies decadente. Clar, voi evita cântarul vreo câteva zile.

Poftă bună!

 

 

Tartă cu cașcaval, șuncă și rozmarin
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *