Nu am prea auzit de copii care să meargă singuri și cuminți la culcare, fără nazuri, fără mofturi, fără tactici de a contramanda planurile evidente ale părinților. Nu atâta vreme cât viața asta atât de fascinantă continuă să se desfășoare cu toate bucuriile ei. Ania, bineînțeles că nu face excepție. După ritualul de seară, lăsăm camera ei cu jucării în urmă, fetițul apasă singură butonul de oprire al televizorului și ne retragem în dormitor pentru un somn bine meritat. De-abia atunci începe desfășurarea planului de contraatac:

-în secunda în care ne așezăm în pat și eu reușesc să prind o fărâmă din gustul satisfacției de a-ți simți corpul la orizontală, apare prima cerință: Maaamiii, vleau little pony: Fluttershy, Rainbow Dash, Spike și Applejack! Încerc o eschivă: Iubire, acum facem nani! Mâine dimineață ne întoarcem la jucării dar acum avem nevoie de pat să dormim! Nu ține: Maaaami, Ania nani, little pony nani pat!

-Mă conformez și aduc poneii solicitați doar pentru a observa că vor fi completamente ignorați în timp ce altă solicitare îmi este adresată aproape instantaneu: Nu, mami, nu pony! Vleau Chase și Marshall și Rubble, și Sky și Rocky și Zuma și Robodog și mașinile și anioanele și balca șiiiiii … șiiiiiii anoanele! Plec bombănind în cameră și mă întorc cu trei dintre cei menționați și o scuză la care am emoții dacă va fi acceptată sau nu: Ceilalți dormeau, Ania, și nu am reușit să-i trezesc!

-păpădia însă este extrem de binevoitoare: Nu-i nimica, mami! Vlei colt cu telna cu mami și cu tati! (vrea să facem cort din plapumă luminat de lanternă). Împing cu piciorul maldărul de jucării la marginea patului și ne drăgălim puțin în cortul improvizat.

-închid ochii pentru o secundă însă Ania se sesizează imediat: Maaaamiii, vleau husky și Masha și Lulu și cățel! Decid că sunt prea multe atribuțiile mele și îl deleg pe celălalt implicat în proces care până acum a reușit deja să tragă un pui de somn: Tati se ocupă de căței, iubire! 

-nici nu apucă tati să se întoarcă cu cățeii în dormitor că fetițului i-a venit o altă idee: Maaaami, vleau blațe jos. O iau în brațe și mă așez cu ea pe jos. Vleau apă, mami! Nuuuu, nu telna! Lampa red vleau!

După vreo patruzeci de minute, ne regăsim din nou în pat unde Ania găsește o șosetă rătăcită pe care și-o trage pe mână pe post de mănușă. Se linișteşte vreme de 30 de secunde, timp în care alunecă direct într-un somn lin și parfumat cu vise frumoase. Poate că om avea noi ritualul nostru de noapte bună dar și păpădia are pentru noi un întreg arsenal de tactici menite să prelungească cât mai mult timpul ăsta prețios pe care îl petrecem împreună!

Sursa foto: www.brainchildmag.com

 

 

Tactici de a suprima planurile părinților
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *