Aniei îi place tare mult mâncarea cu dovleac și cartof dulce. O mănâncă încă de când era mititică. Pentru că nu i-am făcut de mult piure de dovleac (cartofi dulci mănâncă aproape săptămânal), am decis să încerc o rețetă de supă-cremă, în care să integrez și niscaiva alte multe legume, care nu sunt preferate cu gustul lor simplu și natural. Și ca să nu risc nimic, am zis să implic în această scenă și niște crutoane cu bacon prăjit, ambele adorate de pui, cu scopul de a adăuga și altă textură și de a fi mai convingătoare în propunerea mea.

Ingrediente:

-1 dovleac mic plăcintar

-2 morcovi mici

-1 felie de țelină mică

-1 ceapă

-3 căței de usturoi

-1 ardei kapia

-sare și piper după gust

-ulei pentru prăjit

-2 linguri de smântână

-bacon

-pâine

Mod de preparare:

Se toacă toate legumele. Se pune ceapa și usturoiul la prăjit, apoi se adaugă morcovul, țelina și kapia, și la final, dovleacul. Se potrivește de sare și piper. Se toarnă apă cât să le acopere și se lasă la fiert sub capac. Se blendează legumele separat și se adaugă apoi din apa în care au fiert până la consistența dorită. Se pune smântâna și se amestecă până la omogenizare.

Baconul se taie cubulețe și se prăjește. În uleiul rămas se adaugă și pâinea tăiată cuburi și sărată puțin.

La servire, în bolul în care se pune supa-cremă, se presară deasupra cubulețe de bacon și crutoane.

Tentativa mea de a vinde această supă-cremă spre păpădie, trebuie însă să recunosc că a eșuat lamentabil. După câteva linguri din amestec, Ania mi-a făcut o ofertă finală, fără drept de apel:

-Mami, mănânci tu supa asta orange și eu mănânc șunca și pâinea. Bine?

Și, uite așa, m-am ales, fără să intenționez, cu o oală de supă-cremă pe care însă, fără modestie, v-o descriu ca fiind delicioasă.

Poftă bună!

Supă-cremă de dovleac cu crutoane și bacon prăjit
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *