Times New Roman, (TNR, pentru cunoscători) este un cotidian independent de umor voluntar, după cum se autointitulează, ce are ca motto deviza: Doamne, ocolește-i pe români! Conform Wikipedia, este cel mai vizitat site de satiră și umor din România. Săgețile lor se îndreaptă asupra tuturor domeniilor de interes (cultură, politică, sport, social, etc), hiperbolizând actualitatea cu iscusință și umor. Deseori însă, se pare că românii reușesc să facă singuri treaba în locul lor.

Acum câțiva ani, TNR a scris un pamflet care anunța că vor fi obligați copiii să-și întrețină părinții și bunicii pentru că altfel riscă închisoarea. Ei bine, 174 de parlamentari PSD au decis să rupă bariera între realitate și exagerare și să pună în practică această idee printr-un proiect de lege care să oblige copiii majori, apți de muncă, să-și întrețină și îngrijească părinții inapți de muncă, aflați în dificultate, necesitând un sprijin material.

Inițiatorii acestui proiect de lege își justifică acțiunea apelând la principiul non-discriminării: dacă părinții sunt obligați să-și crească copiii, atunci și copiii ar trebui obligați să-și îngrijească bătrânii. Eu zic să mergem mai departe, de ce să ne oprim aici, și să obligăm și deficienții să-și ajute însoțitorii, să obligăm și pacienții să-și vindece medicii, să obligăm și victimele să-și abuzeze atacatorii și să forțăm și animalele să aibă grijă de stăpâni.

Ar fi de râs această situație dacă nu ar fi atât de tragică și de reală. Mi se pare incredibil că cineva care gândește așa, care a ratat o sumă frumușică de lecții despre viață, ajunge să ne conducă țara.

Mă gândesc totuși cum e posibil să fi ajuns cineva la această idee. Probabil că în timp ce se simțea ”obligat” să-și crească copilul, observând cât de neascultător, obraznic, rău și nerecunoscător este acesta, în ciuda eforturilor lui de a-i oferi o viață pe care nu a cerut-o nimănui, o fi realizat că tâmpeniile astea cu iubirea necondiționată nu funcționează cum ar trebui și a decis că, dacă părinții nu mai au după majorat nicio putere asupra copiilor, statul ar trebui să-și asume atunci continuarea educării adulților.

Din punctul meu de vedere, acest proiect de lege este un strigăt de ajutor. Un strigăt al neputinței, al incapacității, al prostiei pure. Ajutați-ne, nu suntem în stare să avem grijă de bătrânii țării, sistemul nostru de asistență socială este la pământ, suntem total depășiți de nivelul responsabilităților noastre, orbecăim în beznă ca niște copii bătrâni și căutăm cu înverșunare și disperare o luminiță cât de firavă care să ne scoată cumva de aici.

TNR ar trebui să rămână un site de umor. Însă atunci când se transformă în realitate, cine mai poate spune unde ne vom opri cu toții?!

Sursa foto: www.facebook.com/timesnewroman.ro

Știrile TNR la conducerea țării
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *