Avem deja aproape două luni de când Ania și cu mine facem sport în fiecare dimineață. Cum păpădia dă trezirea în jur de ora 5, până pe la 7 reușim să terminăm programul de exerciții. Trecem prin taebo cu Billy Blanks, o tură scurtă de alergat, exercițiile de la wii (pentru mușchi și yoga) unde fetițul are parte și ea de echipament improvizat (o telecomandă nefuncțională și un stepper pe post de balance bord) ca să poată performa cot la cot cu mine și, în final, antrenamentul de pe placa de echilibru primită în dar de Ania de la Moș Crăciun.

Păpădia și-a mai pierdut puțin din elanul de început. Este la fel de entuziasmată când începem sportul dar pe parcurs mă mai lasă cu ale mele și merge la tati să vadă el ce face, se mai joacă cu vreun cățeluș sau o chinuie nițel pe Masha. Dar revine periodic să verifice dacă sunt cuminte și execut mișcările cum trebuie. Mai intră și ea la mijlocul exercițiului, mai cade, mai râde, ne mai drăgălim puțin și o luăm de la capăt. Uneori mă surprinde chiar pe la mijlocul zilei că își amintește vreun exercițiu pe care îl execută corect, fără suport vizual.

Acestea fiind faptele, voiam să mă laud vouă, pentru că am impresia că nu prea îmi sunt recunoscute meritele, probabil din cauză că încă nu ați aflat: eu sunt un mega sportiv la care se raportează instantaneu toate activitățile sportive cu care intrăm în contact.

Vede fetițul la televizor un atlet ce parcurge o cursă cu obstacole? Hop și mami în peisaj:

-Uite, fuge lepede-lepede, mami șpolt!

Dă prin vreo cărticică de-a ei de un băiețel care se dă cu placa de skateboard:

-Băițel placa mami șpolt!

Pe Youtube îi apare vreun video cu o tanti care face gimnastică aerobică:

-Hai, mami, one, two, three, four, six, șpolt mami!

Mă bucur enorm că Ania are un început frumos de relație cu sportul și sper să fie mult mai consecventă decât mine. Dar până atunci, dacă cineva dorește autografe de la mine, să știți că sunt mereu deschisă spre comunicare. Mă aștept ca azi-mâine să mă caute ăștia de la Exatlon cu o ofertă specială de participare!

Sursa foto: http://glowing-global.co.uk

 

 

Sportul zilnic adus la rang de artă
Tagged on:                     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *