Noi suntem mari amatori de spanac. Ania l-a adorat când era micuță și acum așteptăm să i se reîntoarcă printre mâncărurile preferate, eu îl mănânc sub orice formă, chiar și crud iar Florin îl mănâncă acompaniat de ouă ochiuri prăjite.

Rețeta aceasta îndeplinește cerințele mele preferate, e extrem de simplă, rapidă și gustoasă. Unde mai pui că are și mult usturoi în ea!

Ingrediente:

-1 kg de spanac proaspăt sau 500 g congelat

-1 căpățână de usturoi

-2 linguri mari de ulei

-2 linguri mari de făină

-600 ml de lapte

-sare și piper

Mod de preparare:

Se spală frunzele de spanac proaspăt și se pun la fiert sau se decongelează spanacul și se scurge de apă. 

Într-o tigaie se încălzește uleiul peste care se adaugă usturoiul pisat. Se lasă doar puțin pe foc apoi se adaugă făina care se călește la foc blând pentru două minute. Se pune spanacul și se amestecă până se omogenizează cu compoziția.

Laptele călduț se toarnă peste spanac, doar câte puțin, amestecând constant.

Se potrivește gustul de sare și piper.

Poftă bună! 

 

 

Spanac cu usturoi și sos bechamel
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published.