O rețetă de spaghete pentru copii, foarte rapidă și drăgălașă. Specific că farfuria de prezentare arăta chiar drăguț când am montat-o prima oară, însă mi-a venit ideea s-o pun pe blog abia când pastele erau deja mânjite cu sos de roșii. În plus, recunosc că nici nu prea le am eu cu designul, fie culinar, fie de orice alt tip. Gustul însă merită din plin să o încercați.

Ingrediente:

-1/2 pungă de spaghete integrale

-1 conservă roșii decojite (400 de grame)- la vară voi folosi roșii din grădină și nu voi mai avea nevoie nici de zahăr

-crenvurști de pui (vreo 4-5)

-o ceapă

-1 cățel de usturoi

-1 ardei capia copt și curățat de coajă

-oregano

-1 foaie de dafin

-1 linguriță de zahăr

-sare, piper

-1 linguriță ulei de măsline

Mod de preparare:

Crenvurștii se taie în trei părți egale iar spaghetele se rup în două, apoi se introduce, ușurel să nu se rupă, câte o spaghetă prin miezul crenvurștilor, lăsând astfel părți egale de spaghete să atârne de-o parte și de alta a crenvurștilor. Se pun cu grijă împreună la fiert în apă clocotindă cu sare și se lasă conform indicațiilor de pe ambalajul spaghetelor.

Ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se călesc în uleiul de măsline până se îmnoaie. Într-un blender, mărunțiți roșiile și ardeiul copt și adăugați-le peste ceapa călită împreună cu o jumătate de ceașcă de apă în care au fiert spaghetele și crenvurștii. Condimentați cu sare, piper, oregano și foaia de dafin. Lăsați să fiarbă până mai scade puțin, aproximativ 10 minute. Gustați la final și dacă este nevoie, adăugați o linguriță de zahăr.

În mod normal, pictați farfuria cu sosul de tomate și așezați deasupra crenvurștii cu spaghete sub forma unor păianjeni însângerați. Sau puteți să puneți spaghete direct în sos și să le lăsați puțin să se împrietenească cu el.

Păpădia și-a înfipt furculița într-un crenvurșt și a ronțăit toate spaghetele situate de-o parte și de alta a acestuia, cu sos cu tot.

Poftă bună să aveți!

 

 

Spaghete păianjeni cu crenvurști și sos de roșii
Tagged on:                 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *