Telefonul meu este setat să fie protejat printr-o parolă de amprentă digitală, pentru că așa îmi e mie mai ușor să-l pornesc fără efort. Nu pentru că m-aș teme de hoți, nu pentru că aș vrea să ascund ceva de soțul meu (care-l folosește de câte ori are chef, introducând codul secundar numeric, atunci când vrea să se joace jocul lui instalat acolo). Intimitatea mea nu se găsește în telefon. Motivul pentru care telefonul meu are parolă este Ania sau mai exact, nevoia mea de a ști că ea îl folosește atunci când sunt și eu în preajmă ca să supervizez informațiile care vin spre ea.

Acest motiv este însă acum complet inutil deoarece Florin a învățat-o codul din patru cifre necesar pe care păpădia îl introduce fără probleme. Cumva însă, din comoditate probabil, telefonul meu a rămas parolat. Și pare mai distractiv parcă așa.

Am vrut totuși ca fetițul să știe conceptul de parolă, așa că am învățat-o exact ce înseamnă. A amuzat-o extrem de tare: un fel de secret pe care îl știu doar puțini oameni aleși.

Și uite așa, peste noapte, noi trei ne-am transformat într-o micuță societate secretă cu un teritoriu bine delimitat.

Seara, când e timpul să mergem la baie pentru pișu și spălat păpădiu iar apoi la somn, în dormitor, și e musai ca toți trei să fim prezenți în acele momente, Ania a decis că avem nevoie de o parolă ca să fim siguri că nimeni altcineva nedorit nu ne încalcă teritoriul.

Aleargă ea prima în baie, trântește ușa cu putere, și așteaptă ascunsă acolo cu râsul în suflet.

Prima apar eu care bat la ușa împinsă cu putere de cele două mânuțe iubite:

-Cine eeee?

-Mami!

-Spune parolaaa!!

Sunt lăsată apoi să intru și același ritual se aplică și domnului tătic, atât la baie, cât și la dormitor.

Periodic, ca să preîntâmpinăm fisuri în acest sistem, parola se schimbă, după deciziile păpădiei. A trecut de la ”Tati intră”, la ”Mami intră” iar acum ne aflăm în etapa ”Ania intră”.

Pe această cale, vă informez că dacă veniți la noi în vizită și aveți nevoie să folosiți baia sau dormitorul, aflați că ele sunt domenii stăpânite exclusiv de fetiț. Așa că, cel mai prudent lucru pe care l-ați putea face, ar fi să întrebați înainte care este parola de acces a acelor zile.

Sursa foto: www.adsoftheworld.com

Societatea protejată de parolă și domeniile păpădiei
Tagged on:                             

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *